Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

AstraZeneca anuncia a Brussel·les el retard en els lliuraments de dosi previstes a la UE

Publicat el 23/01/2021 14:38

La vacuna d'AstraZeneca i Oxford té l'avantatge de ser més barata de produir que les altres dues ja aprovades a la UE. També és més fàcil d'emmagatzemar i transportar.
L'empresa farmacèutica AstraZeneca ha informat aquest divendres a la Comissió Europea que, després de l'aprovació de la seva vacuna contra el coronavirus per part de l'Agència Europea del Medicament (EMA), que s'espera a finals de mes, no podrà lliurar inicialment la quantitat de dosi prevista.
Segons ha indicat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, a Twitter, "durant el Comitè Directiu d'avui amb els Estats membres sobre l'Estratègia de vacunes de la UE, els representants d'AstraZeneca van anunciar retards en el lliurament de vacunes respecte a la previsió del primer trimestre d'aquest any".
La Comissió Europea i els Estats membres van expressar "la seva profunda insatisfacció" al respecte, segons la comissària, que no va precisar de quines quantitats es tracta.
S'espera que la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford rebi l'autorització de l'EMA per a la seva comercialització a la Unió Europa a finals de gener.
Seria llavors la tercera vacuna contra la covid-19 autoritzada a la UE, després de les de BioNTech-Pfizer i Moderna.
La vacuna d'AstraZeneca i Oxford té l'avantatge de ser més barata de produir que les altres dues ja aprovades a la UE. També és més fàcil d'emmagatzemar i transportar, especialment en comparació amb Pfizer-BioNTech, ja que s'ha d'emmagatzemar a temperatures molt baixes (-70 ° C).
En la cimera que van celebrar ahir per videoconferència els caps d'Estat i de Govern de la UE van fer una crida a accelerar el procés de vacunació, davant les crítiques de diversos països en la lentitud de la distribució de la vacuna de Pfizer-BioNTech.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.