Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell Comarcal del Baix Ebre distribueix 98.500 quilos d’excedents alimentaris durant l’any 2011

L’ens comarcal del Baix Ebre ha repartit, al llarg de l’anterior any, més de 98.000 quilos d’aliments. Uns aliments que provenen del Pla d’Ajuda Alimentari de la Unió Europea i que tenen l’objectiu de posar a la disposició, de forma gratuïta, aliments bàsics de qualitat per a les persones necessitades i, per altra banda, utilitzar els excedents de certs productes agraris europeus en poder dels organismes públics d’intervenció de la Unió Europea.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la distribució dels excedents alimentaris ens permet ajudar directament a les famílies de la comarca més desafavorides”. Per aquest motiu, Soler ha valorat aquesta iniciativa “com a imprescindible per tal de donar resposta a les urgències primàries que estan sofrint algunes persones de la nostra comarca”.
Per la seva banda, la consellera d’Atenció a les Persones, Julia Celma, ha destacat el “gran treball social que s’amaga darrere de totes aquestes accions”. Així, la consellera ha puntualitzat que “la situació actual obliga a totes les administracions ha realitzar un esforç addicional en l’àmbit social”.
Els excedents alimentaris que es distribueixen es divideixen en dues categories: els aliments làctics, com ara la llet, llet de continuació, natilles, formatge, etc, i aliments derivats dels cereals com per exemple espaguetis, macarrons, crema de verdures, caldo de carn, arròs blanc, etc.
La població de la comarca en la qual s’han distribuït més aliments ha estat Deltebre. En total, s’han repartit més de 25.000 quilos de productes. Les altres poblacions en les quals també s’han repartit els excedents alimentaris han estat: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Camarles, El Perelló, l’Aldea, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, Paüls, Roquetes, Tivenys i Xerta. Cal destacar que Tortosa, al ser una població de més de 20.000 habitants, rep aquest servei mitjançant diverses entitats, com ara Creu Roja o Càritas, que també estan adherides a aquest pla.
Aquest servei s’ha emmarcat en la Distribució d’Aliments del Pla 2011 d’Ajuda Alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Baix Ebre, juntament amb la coordinació de l’Oficina Provincial de la Creu Roja, planifica la recollida i recepció dels aliments per a què aquests siguin repartits entre les persones més necessitades de la comarca.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari