Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les mascaretes del govern espanyol sobrants del repartiment a Tortosa es distribuiran a altres municipis de l'Ebre

La primera distribució s'ha fet a les estacions de tren i bus de la capital ebrenca
De les mascaretes que ha fet arribar el govern espanyol a les Terres de l'Ebre (4.000) n'han quedat moltes per repartir. Ha estat així per l'ordre inicial de distribuir-les només a Tortosa, l'única ciutat de més de 30.000 habitants, i per fer-ho en dos únics punts, les estacions de tren i bus en un territori amb escàs ús del transport públic per anar a la feina. L'excedent, després dels dos dies de repartiment acordat, es farà arribar altres municipis i ubicacions, com mercats o zones industrials. Protecció Civil ho farà amb relació a les necessitats i casuístiques del territori. La delegació del Govern a l'Ebre ha destacat que els contagis de covid es mantinguin "estables" al territori - amb 160 casos- però demana no abaixar la guàrdia.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, s'ha mostrat satisfet per la resposta ciutadana durant la Setmana Santa, tot i algunes denúncies per intentar desplaçar-se a segones residències de l'Ebre. "Insistim que hem de continuar, sense relaxació. A les Terres de l'Ebre estem vivint una situació d'estabilitat i calma però hem de seguir amb la mateixa obsessió de demanar que es compleixi el confinament. La ràtio de gent gran és molt elevada i si s'escampés el virus amb la mateixa violència que a altres zones del país, ens faria molt mal", ha recordat Pallarés.


Altres acords
Pel que fa als temporers de la fruita dolça, aquest dissabte s'aprovarà el protocol que s'ha confeccionat per garantir la seguretat i la salut dels jornalers. El Govern a l'Ebre segueix enllestint l'acord per traslladar els treballadors en autocars des dels seus punts d'origen i evitar que es produeixi sobreocupació en pisos de municipis petits com Tivissa, Benissanet o la Torre de l'Espanyol. "Hi haurà moltes línies de bus per evitar que la gent es quedi als pobles i puguin retornar a les seves cases a dormir ", ha explicat Pallarés.


El delegat també ha actualitzat les xifres dels ERTO presentats i aprovats. Dels 2.185 ERTO demanats a lÉbre (que afecten 8.929 persones), s'han resolt favorablement el 92%, 2.131 expedients.


Pel que fa a les famílies que esperen materials tecnològic i servei de connexió a internet perquè els seus fills puguin seguir el tercer trimestre des de casa, Pallarés ha assegurat que s'estarà a disposició d'abastir a totes les famílies que ho necessiten, que són poc més d'un miler a les Terres de l'Ebre. També ha recordat que aquest mes de maig començaran les obres per fer arribar la fibra òptica a Gandesa, que beneficiarà els municipis d'Aldover, Xerta, Benifallet i el Pinell de Brai. També a la Ribera d'Ebre, la connexió del Priorat beneficiarà Móra la Nova.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari