Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Ribera d'Ebre viu immersa en una nova edició de l'oferta turística per gaudir de la floració dels fruiters

Publicat el 13/03/2019 13:30

BenissanetFlixVinebre

La Ribera d'Ebre viu aquest mes de març una nova edició de la Ribera en Flor, una iniciativa turística que es ve consolidant a la comarca en els últims anys. "L'espectacle cromàtic" que regala la floració dels fruiters és una atractiu efímer però extraordinari que la Ribera d'Ebre posa a disposició dels seus visitants amb experiències de "fruiturisme". Enguany, a les rutes i mapes per gaudir de la Ribera en Flor s'afegeixen propostes amb tastos de vins, vermuts, viatges per l'Ebre, racons literaris i vestigis de la Batalla de l'Ebre. La festa de la clotxa i les jornades gastronòmiques completen els passejos pels fruiters.


La iniciativa té cada cop més bona acollida i, seguint l'estela de territoris lleidatans on està molt consolidada, la Ribera d'Ebre ofereix una varietat paisatgística diferenciada. "No només tenim presseguers i nectarines que fan la flor rosa sinó que tenim pruna, cirera i les floracions no van a la vegada. Tan aviat veus grans explanades amb ametllers, com la floració dels cireres que és més tard. És un punt diferencial, està més diversificat, i potser s'allarga una mica més", ha destacat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. 

"No arribem al que és Aitona (Segrià) però tot és un començar", ha apunta Carim. La presidenta ha destacat que cada campanya hi ha més interès per aquesta proposta i es percep l'arribada de més visitants. "Cada vegada hi ha més gent que truca i que fan més activitats a la comarca. És el que hem d'anar fet, els canvis s'han de fer de mica en mica", ha afegit.

També les activitat proposades des del pobles no paren de créixer i enguany s'han combinat l'oferta turística existent amb les visites als fruiters florits. Alguns exemples són les rutes en bici que acaben amb una visita al refugi antiaeri de la Font Gran a Benissanet, o rutes pels camins de pagès i el camí de Sirga de l'Ebre. A Flix es combina amb tastos de vermut al pas de barca del riu Ebre i amb una visita al patrimoni cultural i històric del municipi. Finalment, a Vinebre, també es pot descobrir vins rosats entre flors rosa de presseguers. 

Aquells que prefereixen anar per lliure, poden optar pel 'touring', a través d'un mapa on s'assenyalen les rutes en cotxe que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca i trobar les millors vistes panoràmiques. El mapa distingeix les diferents zones de floració de la comarca en funció de l'espècie de fruiter, els ametller, els presseguers, els pruners o els cirerers, entre d'altres, un tret diferencial que permet allargar aquesta iniciativa turística durant tres o quatre setmanes. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari