Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Fundació Plegadis acull el 16 de febrer un curs per aprendre a identificar els ocells marins organitzat per l’associació Pelagicus

Publicat el 31/01/2019 12:27

Els ocells marins hivernants de l’entorn del Delta de l’Ebre, les seves famílies i, en particular, les espècies de vertebrats marins amenaçades d’extinció que són presents a Catalunya seran protagonistes el proper 16 de febrer al curs Ocells marins hivernants, Delta de l’Ebre que l’associació Pelagicus ha programat a l’Aula de la Fundació Plegadis ubicada a la Ràpita en col·laboració amb Fundació Baleària i la pròpia Fundació Plegadis. El curs, destaca Sergi Sales, coordinador de projectes de la Fundació Plegadis, està dirigit a “estudiants de Biologia i Ciències Ambientals interessats en la natura i el coneixement de la fauna i professionals del sector ambiental i turístic”, però també “a públic en general amb ganes de conèixer la fauna marina”.


 


 


 


 


 


 


 


La jornada començarà a les 8.30 del matí, finalitzarà a les 19.00 i inclou sessions lectives que permetran els assistents aconseguir nocions per identificar els ocells al camp de forma precisa, reconèixer les famílies d’ocells marins de Catalunya, identificar i datar les espècies d’ocells marins hivernants presents al Principat i descobrir quins són els vertebrats marins –ocells, quelonis, taurons i cetacis- inclosos al catàleg d’espècies amenaçades d’extinció amb presència a Catalunya. Del programa, que inclou observacions a la badia dels Alfacs i l’hemidelta sud que es realitzaran amb l’ajuda de telescopis i binocles d’alta gamma, forma part també un dinar a Fundació Plegadis. Els ponents que impartiran el curs són el biòleg, ornitòleg i especialista en fauna litoral i marina Ricard Gutiérrez i l’ambientòloga i també especialista en fauna litoral i marina Emma Guinart.


 


 


 


Les inscripcions poden formalitzar-se al correu info@pelagicus.cat i, a hores d’ara, les persones inscrites arriben fins les 15, destaca Sergi Sales. El nombre màxim d’assistents és de 30 i el preu per persona, 69 euros que es converteixen en 59 si la persona inscrita acredita la seva condició d’estudiant o voluntari de la Fundació Plegadis. Existeix la possibilitat de realitzar una extensió del curs la qual inclou quatre hores d’observació d’ocells aquàtics i marins pel Delta de l’Ebre entre les 9.00 i les 13.00 del diumenge 17 amb allotjament a Apartaments Ornis.


 


 


 


La Fundació Plegadis va néixer l’any 2017 i disposa d’un centre d’educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l’Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic. “Per nosaltres, poder col·laborar amb entitats com Pelagicus en activitats com la que s’ha programat per aquest mes de febrer és tot un orgull”, explica Sergi Sales.


 


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari