Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Torrent a la Fira de l'Oli de Móra la Nova: Hem d'aprendre a abraçar més el sud i ajudar a dinamitzar-lo

Publicat el 26/01/2019 09:53

Móra la NovaRiba-roja d'Ebre

El president del Parlament, Roger Torrent, ha inaugurat aquest dissabte a la tarda la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de Móra la Nova (Ribera d'Ebre). En declaracions als mitjans, Torrent ha subratllat que cal "aprendre a mirar més al sud", atès que en els darrers anys les administracions no ho han fet "prou". Davant d'això, el president del Parlament ha insistit que s'ha de dinamitzar i ajudar el territori. A banda, en la seva arribada al recinte firal, s'ha topat amb una vintena de manifestants que l'han xiulat i li han demanat que paralitzi el projecte d'abocador de residus industrials no perillosos a Riba-roja de l'Ebre.


De fet, els manifestants han rebut a Torrent amb pancartes amb lemes com 'Prou merda per la Ribera' o 'Per una Ribera de la biosfera, no per una Ribera de brossa'. Dos d'ells, s'han acostat fins al president per reclamar-li que paralitzi el projecte del dipòsit que es podria ubicar a Riba-roja d'Ebre i que compta amb l'oposició frontal de la majoria dels alcaldes de la comarca de la Ribera d'Ebre i del Priorat i dels ecologistes. 

Per Torrent les apostes econòmiques, mediambientals i de respecte al paisatge s'han de triar al territori. "ERC ha estat molt clara en quina és la seva posició, l'ha d'aprendre la gent de la comarca", ha defensat. I a la vegada, ha reiterat que el conjunt del país ha "d'aprendre a mirar més al sud i ajudar a dinamitzar-lo".

Pel que fa al certamen, ha assenyalat que s'ha de realçar els productes com l'oli i les activitats lligades a la terra i al territori per tal de promoure l'economia local. "Hem de saber explicar al món que aquí fem les coses molt bé i que les podem exportar arreu", ha afegit Torrent.

En la fira, que s'allargarà fins aquest diumenge, hi participen una trentena de cooperatives i almàsseres. Durant la jornada s'ha organitzat un 'showcooking', tastets de mosset amb oli i esmorzar de clotxa, entre altres activitats.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari