Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Deltebre serà seu dels Grups d’Ajuda Mútua de la Lliga Contra el Càncer

Publicat el 09/11/2017 16:46

CamarlesDeltebreL' AldeaSant Jaume d'Enveja

L'alcalde de Deltebre afirma que es tracta d'una gran iniciativa que fa crèixer la capital del Deltebre. 


 


L'Ajuntament de Deltebre i la Lliga Contra el Càncer han presentat aquest matí de dijous, 9 de novembre, un acord per tal que el municipi de Deltebre esdevingui seu dels Grups d'Ajuda Mútua (GAM) que la Lliga Contra el Càncer posa a disposició, de manera gratuïta, als malalts oncològics.Aquest acord pretén fomentar l'accessibilitat dels veïns i veïnes de Sant Jaume d'Enveja, Camarles, l'Ampolla i l'Aldea, a més a més dels de Deltebre, a aquests grups. L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que "amb aquest acord seguim fent passos en la nostra condició de capital del Delta de l'Ebre i en la nostra aposta constant per les polítiques socials".

En aquesta línia, Soler ha transmès el seu agraïment per aquesta iniciativa de la Lliga Contra el Càncer, "ja que cada acció que es realitza des del teixit associatiu ens permet enlairar Deltebre des de les seves diferents vessants". D'altra banda, la presidenta de l'Associació de la Lliga Contra el Càncer de Deltebre, Natàlia Alvarado, ha explicat que "amb els Grups d'Ajuda Mútua volem aconseguir reduir el sentiment de solitud que pot aparèixer durant el procés de tractament i aprendre a encarar millor el càncer en les seves diferents fases".

Són precisament malalts oncològics, que ja van superar la malaltia, qui realitza aquesta tasca de manera voluntària, sempre després d'haver rebut una preparació específica mitjançant els cursos que imparteix la Lliga. D'aquesta manera, participar en els GAM permet crear un espai on els malalts poden expressar com se senten després del diagnòstic de la malaltia, conèixer altres persones que estan en la mateixa situació i poder compartir els problemes físics i psicològics que s'experimenten durant tot el procés. La seu de Deltebre serà, una vegada finalitzades les obres d'adequació, l'antiga Biblioteca Delta de l'Ebre cada tercer dimarts de mes. De moment, però, els grups es podran realitzar a l'aula de formació de l'actual Biblioteca.


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: Presentació de l'acord a l'ajuntament de Deltebre. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari