Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La creació de les JERC Terra Alta reforça el projecte republicà a les Terres de l’Ebre

Publicat el 16/11/2016 17:37

El Pinell de BraiGandesaVilalba dels Arcs

El passat dissabte, al Casal de Joventut de Gandesa, una trentena de persones van assistir a la presentació de la constitució del grup comarcal de la Terra Alta de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya. Ramon Jornet, president de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Terra Alta, es va mostrar molt orgullós del compromís dels joves de la comarca i els va encoratjar fer propostes en el marc del procés constituent de la nova República Catalana.


Gerard Gómez, diputat republicà i portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, es va manifestar il·lusionat amb aquesta presentació després de recordar que els darrers decennis aquest havia estat un territori difícil per fer créixer el projecte de les JERC, ‘però els temps i el país estan canviant’. El diputat va voler insistir en el fet que ‘molts companys de partit anteriors a nosaltres, que van mantenir la flama republicana en els pitjors moments, haurien volgut poder viure ara el que nosaltres estem vivint, i per tant tenim el deure amb ells i amb els que vindran, de treballar per portar aquest país cap a la independència’. En aquest mateix sentit Gómez va fer una crida a sumar el màxim d’esforços i implicar tothom en el procés constituent que ha de definir les bases de la nova República.


Tot seguit, Àlex de la Guia, portaveu de les JERC Ebre, va destacar ‘la importància que té per una comarca com la Terra Alta que els seus joves s’organitzin i s’articulen per defensar els interessos d’una terra que des de sempre ha estat oblidada i menystinguda per l’Estat espanyol’. Arnau Sabaté, portaveu de les JERC Terra Alta, va fer saber que el nou grup comarcal aplega joves de pobles com Bot, el Pinell de Brai, Vilalba dels Arcs, així com els que ja formen part de JERC Gandesa. Segons Sabaté: ‘estem davant d’un dels moments més importants de la història de Catalunya i en volem formar part fent sentir la veu del jovent de la Terra Alta’. Amb aquesta presentació les JERC consoliden la seva presència a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari