Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els taurins amenacen de vetar l'entrada d'animalistes a les places si insisteixen a prohibir bous embolats i capllaçats

Publicat el 01/07/2016 10:34

AscóSant Jaume d'Enveja

L'Agrupació de Comissions de les Terres de l'Ebre celebra un acte reivindicatiu a Sant Jaume per finançar actuacions judicials contra les entitats defensores dels animals.

Els aficionats taurins de les Terres de l'Ebre busquen recursos econòmics i arguments legals per contrarestar als tribunals la "persecució" a la qual, consideren, són sotmesos per part de les entitats animalistes. Fins al punt, segons ha assegurat el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, que estudiaran vetar la seva entrada a les places de bous si aquests col·lectius insisteixen a impulsar la prohibició de les modalitats de bous embolats i capllaçats. Amb l'objectiu de reivindicar aquesta "tradició" i recaptar fons per finançar aquesta lluita jurídica, l'Agrupació ha organitzat aquest diumenge al migdia a Sant Jaume d'Enveja un acte amb catorze bous i vaques aportats gratuïtament per sengles ramaderies del País Valencià, l'Aragó i ebrenques.

Segons informa ACN, tot i que, en aquesta ocasió, les animalistes no han acudit aquest diumenge a gravar i documentar els bous, durant els dos últims dies d'actes taurins al poble s'han viscut alguns moments de tensió per la presència de càmeres. Just abans de que sortissin els bous, des del mateix centre de la plaça metàl·lica aixecada prop del cementiri de Sant Jaume d'Enveja, Martí ha llegit un manifest on ha reclamat "llibertat" per poder organitzar i assistir als correbous perquè són una activitat "legal". Ha carregat contra el que considera "una persecució" per part dels animalistes, al quals ha qualificat també "d'anti-tot", així com també "d'alguns polítics" i "alguns mitjans de comunicació". "No ens aturaran ", ha subratllat. Convençut que els dirigents polítics del territori els donen suport, ha demanat "exportar" per fer visible aquesta "unitat" a la resta de Catalunya. S'ha compromès també a defensar "totes" les modalitats de correbous que tenen lloc actualment, fins i tot els qüestionats embolats, capllaçats o bous a la mar.

Per l'altra banda, L'associació d'animalistes AnimaNaturalis ha difós aquest dilluns imatges de vídeo de bous embolats a Sant Jaume d'Enveja amb l'objectiu de “demostrar el maltractament animal durant la celebració d'aquesta festa”. Segons ACN, en les imatges, enregistrades aquest cap de setmana, es veu “com a un dels bous li queda una pota atrapada en una estaca amb la corda que ha de servir per controlar-lo i com, a continuació, els aficionats tracten d'impedir que es
registrin imatges”, segons denuncien els animalistes, “primer posant-se al davant i posteriorment accedint a les seves localitats a les grades”. A més, els animalistes critiquen els que taurins allarguessin el forcejament amb els
bous que no van poder ser embolats més de 6 minuts quan el temps reglamentari del concurs era de 30 segons.

La directora d'AnimalisNaturalis a l'Estat, Aïda Gascón, ha reiterat la necessitat que la llei sigui "modificada urgentment i les pràctiques amb foc i cordes quedin abolides per sempre".

Una vegada s’han difós les imatges, Ximo Martí, president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, aclaria que “van ser accidents fortuïts. En els 5 ó 6 anys que porten gravant bous embolats només poden mostrar aquesta incidència d’aquest cap de setmana, quan es va liar la corda, un fet aïllat que no acostuma a succeir i que que no ha de passar mai”. Martí afegia que “però el que poden fer, abans de parlar tant, és veure els informes dels veterinaris, que són els que compten. I en aquests, de Sant Jaume, es pot comprovar que els bous no van sofrir cap lesió. Per tant, una vegada més, els animalistes venen a incitar la violència i a provocar. Estan arbitrant un partit que no els correspon, no poden parlar de maltractes,i ho continuen fent. Nosaltres seguirem lluitant en defensa de la nostra Festa i dels bous”.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari