Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre estrena 'Fantasia simfònica', composta pel músic morenc Cristian Launes

Publicat el 27/01/2016 19:20

Rasquera

El diumenge 31 de gener, a les 18.30 h, al Centre Cívic de Rasquera, tindrà lloc un concert de l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre (OSTE). El programa inclou l’estrena d’una obra del músic morenc Cristian Launes: Fantasia simfònica.

Segons l’autor “és una obra en quatre moviments (“1. Introducció, fuga i exposició del tema”, “2. Lent, sinuós”, “3. Scherzo moderat, o menuet”, “4. Marxa i odissea dels temes”), de caràcter improvisatori i imaginatiu, que es construeix principalment amb variacions lliures d’un tema principal i d’altres que sorgeixen al llarg de l’obra; d’aquí li ve el nom de Fantasia, tot i tenir una estructura en quatre moviments clàssica de simfonia”.
“Es basa en el binomi de tensió-distensió, buscant la tensió jugant amb les emocions que generen diferents passatges fora de lloc, com els records de temes o ritmes desubicats, ritmes i melodies en polifonia contraposada... i distensió amb passatges de música senzilla que penso que qualsevol públic pot percebre com a agradable”, explica el compositor.

Cristian Launes, nascut el 1981 a Móra d’Ebre, es va formar musicalment fins als 20 anys a l’Escola Municipal de Música i Dansa de la capital de la Ribera d’Ebre. L’obra que ara estrena es va compondre fa 14 anys, un cop va abandonar l’itinerari curricular musical. Ha estat reorquestrada per homogeneïtzar la instrumentació dels 4 moviments i adaptar-la a l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre.

L’autor conclou: “No és una obra per a innovar, no va estar composta ni tan sols per a ser presentada en públic; en certa manera era una obra que només volia recollir allò que havia rebut en herència pel pas per l’Escola de Música i tot el que d’allí se’n va derivar, com la Jove Orquestra de Cambra de la Ribera d’Ebre. És l’herència musical d’un itinerari sense grans filigranes curriculars, que recull la passió que en tota aquesta experiència han inculcat altres mestres i companys músics”.
El programa del concert serà el següent:
- Obertura "Les Hebrides", op. 26, de Felix Mendelssohn
- Fantasia simfònica, de Cristian Launes
- Simfonia n. 3 en Re M. D. 200, de Franz Schubert

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari