Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Protecció Civil presenta la campanya del Pla NEUCAT d'enguany de Terres de l'Ebre

L’objectiu de la sessió ha estat millorar la coordinació entre la Generalitat i els municipis davant les nevades, i s’ha adreçat als càrrecs electes, regidors i tècnics de Protecció Civil dels municipis de la Terra Alta i els de més afectació del Baix Ebre, Montsià i Ribera d’Ebre.
Els ciutadans es poden informar tant de consells preventius com de l’evolució d’una emergència a través del twitter de Protecció Civil @emergenciescat, amb més de 85.000 seguidors.

A nivell local, la planificació es realitza per mitjà dels plans d’actuació municipal (PAM) per nevades. A les Terres de l’Ebre, tots els municipis obligats a fer-lo (Arnes, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Tortosa i Vilalba dels Arcs) disposen de PAM per nevades homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya. També hi ha 6 municipis recomanats que han elaborat el seu pla d’actuació.


Funcions del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat

En un episodi d’emergència, el CECAT de Protecció Civil de la Generalitat pot fer difusió de trucades de veu automàtiques a organismes i institucions afectades amb capacitat de fer 3.000 trucades en 5 minuts. Això permet arribar a tots els contactes municipals i comarcals de Catalunya registrats al CECAT per situacions d’emergència en poc més de 5 minuts.El sistema permet registrar un text de veu i enviar-lo en la trucada a partir d’un text escrit i disposa de registre de la recepció del missatge. En cas de no trobar l’interlocutor, estableix una cadena de repeticions i un arbre jeràrquic de dependència fins contactar amb algun responsable municipal.A més, el CECAT enviat comunicats (via mail i fax) i SMS a institucions i organismes afectats per actualitzar la informació i les accions a fer. En episodis d’alerta meteorològica recents s’ha arribat a enviar fins a 18.000 SMS i 42.000 mails (comunicats)Finalment, l’enviament a través del canal de Protecció Civil de l’App GencatMobi permet arribar a uns 100.000 ciutadans que tenen l’aplicació instal·lada per rebre alertes de protecció civil i conèixer les accions d’autoprotecció a aplicar (més informació sobre l’app a http://www.gencat.cat/mobils/cat/appgencat.htm).

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari