Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

EXPOSICIÓ: QUI SÓN, QUI SOM? MASDENVERGE EN BLANC I NEGRE"

Publicat el 29/07/2015 20:13

AmpostaMasdenverge

Lloc: Centre d'Interpretació Viure al Poble (Carretera d'Amposta s.n, Masdenverge)
Dates: Del 1 d'agost al 27 de setembre

L'eclosió de la fotografia a cavall dels segles XIX i XX, ha coincidit amb la transformació de la societat, l'economia i l'urbanisme. En aquest sentit, la fotografia ens permet documentar la història recent i els canvis en les formes de vida i la fisonomia dels nostre pobles.

Famílies, colles d'amics, celebracions locals, per una banda; i espais de treball, de lleure i de socialització de la població, per l'altra; van quedar immortalitzats, permeten que les generacions actuals, a partir de les fotografies i la memòria dels més grans, puguin recuperar i conèixer part de la història més recent de la població.
En el cas de Masdenverge, prèviament a la inauguració d'aquesta exposició, s'han realitzat diversos Tallers de Memòria Oral amb veïnes i veïns de la població que han permès recuperar la informació (els llocs, les persones que surten fotografiades, el motiu, etc) de les més de 60 fotografies que la composen i que cobreixen una cronologia que va dels primers anys del segle XX als últims de la dècada de 1960.
L'exposició també busca la interacció amb el públic, el qual podrà aportar informació sobre les fotografies, ja sigui identificant les persones, els espais, celebracions i/o ajudant a precisar la cronologia de les mateixes. Per a facilitar aquesta participació, a sota de cada fotografia hi haurà una còpia per a que tothom qui ho vulgui pugui situar la informació a sobre de la mateixa. Tota aquesta informació, servirà per a la posterior documentació de les fotografies i la seva incorporació a la fototeca del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre, la qual està oberta a l'ús públic.
L'exposició es podrà veure a partir del 1 d'agost a l'edifici Masdenverge Actiu, coincidint amb la celebració de les festes majors, i romandrà oberta fins el 27 de setembre.
Aquest projecte, coorganitzat pel Museu de les Terres de l'Ebre i l'ajuntament de Masdenverge, forma part dels 7ens Tallers de i Jornades de Memòria Oral (2014-2015) que promou el Departament de Cultura amb la col·laboració de diverses entitats de Catalunya, entre elles el Museu de les Terres de l'Ebre com a Antena territorial de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari