Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova per unanimitat l’adjudicació del contracte d’eficiència energètica

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat l’adjudicació a l’empresa Fulton Servicios Integrales SA del contracte de subministrament energètic i gestió integral del servei d’enllumenat públic exterior, per un import de 215.376,51 euros més IVA anuals durant 12 anys.

Aquesta actuació afecta les poblacions de Benissanet, Darmós, Garcia, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre i és el resultat del concurs públic on han participat vuit empreses.
Segons ha explicat el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, l’empresa Fulton Servicios Integrales SA, que ha obtingut la màxima puntuació tècnica al concurs, “preveu un estalvi de partida d’un 20 per cent per als ajuntaments que s’han acollit al projecte”. Jardí ha qualificat l’adjudicació de “difícil”, “treballada” i “complicada”, ha reiterat que “els criteris tècnics han prevalgut en aquesta adjudicació”, i ha felicitat el treball del tècnic que ha fet la valoració. A més Jardí ha agraït el suport dels tots els grups comarcals “perquè quan se tracta de coses vitals pels nostres pobles cal treballar junts”. El president comarcal també ha avançat que l’execució d’aquest projecte tindrà una durada de tres mesos a partir de la signatura del contracte amb l’empresa. Cal recordar que, a més del compliment de la normativa legal vigent, aquest projecte farà possible als nou pobles que s’hi han acollit la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic de l’enllumenat exterior, la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la limitació del flux lluminós nocturn i de la contaminació lumínica, i la reducció de l’anomenada llum intrusa o molesta. El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració de l’ens comarcal amb l’Ajuntament d’Ascó per la realització del curs d’operacions auxiliars de fabricació mecànica, inclòs dins les actuacions previstes pel projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques. Aquesta acció formativa té l’objectiu de formar a joves de la comarca, d’entre 18 i 30 anys, en un perfil professional demandat per les empreses industrials de la Ribera d’Ebre. Cal recordar que l’Ajuntament d’Ascó és l’únic centre de formació ocupacional a la Ribera d’Ebre homologat per a impartir aquesta especialitat.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari