Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases de subvencions pel reequilibri territorial

Publicat el 05/12/2014 10:25

AscóBenissanetGinestarMiravetRasquera

Destinades a Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera que no poden ser beneficiaris de les estatals

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar per unanimitat les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarcal.

Aquestes subvencions, derivades del conveni anual signat el passat 26 de novembre entre l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), s’adrecen als ajuntaments de la comarca –Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera- que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals destinades a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear. L’import màxim de l’ajut pel 2014 és de 10.000 euros per cadascun dels quatre municipis. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va explicar que aquestes subvencions s’han vist reduïdes perquè ANAV va retallat un 20 per cent els recursos destinats al consell. Jardí va dir que “plou sobre mullat”, va fer referència al fet que ANAV “va retallar un 50 per cent l’any passat i aquest any un 20 per cent més”, i va qualificar aquesta decisió de “capritxosa i no l’entenem”. Segons Jardí, “això està dificultant molt la gestió dels serveis socials” perquè trontolla “la possibilitat de tirar endavant ajudes a les necessitats de primer ordre que tenen persones de casa nostra”. Segons el president comarcal, tots els grups polítics van acordar crear una comissió de negociació amb ANAV per “intentar fer reflexionar a la principal empresa de la nostra comarca perquè recondueixi la seva voluntat de liderar econòmicament aquest entorn i que sàpiguen que són cabdals per a la nostra comarca i la nostra gent i ho han de demostrar amb la generositat que ho han fet fins fa un parell d’anys”. “Treballarem per reconduir aquesta situació i fer reflexionar als dirigents d’aquesta empresa”, i perquè “recapacitin i vegin, que per la nostra comarca, són imprescindibles però ho han de demostrar amb fets”, va concloure el president comarcal. El ple comarcal també va aprovar l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració i encàrrec de gestions entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’any 2015, relatiu a l’oficina d’habitatge i l’addenda relativa al programa de mediació per al lloguer social. Finalment, a l’apartat d’informacions, es van donar a conèixer un avanç amb els primers resultats de temporada turística d’estiu a la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va remarcar la “dinàmica ascendent” dels darrers anys pel que fa la gent que visita els actius turístics de la comarca durant els mesos d’estiu.

Turisme en augment
Segons un anàlisi fet pel Consell Comarcal sobre el turisme d’aquest estiu el turisme familiar a augmentat de 17 punts percentuals en els tres darrers anys i també la llargada de les estada s’ha elevat, sent els llocs més visitats de la zona el Castell de Miravet i l’espai d’interès natural de Sebes i el Castellet de Banyoles.

Premi Sirga d’Or 2014
El proper 10 de desembre, a les 19.00 h i a la Llanterna Teatre Municipal de Móra d’Ebre, tindrà lloc l’acte de lliurament del premi Sirga d’Or 2014, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), i el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari