Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El PSC porta als ajuntaments de l’Ebre la lluita contra la violència vers les dones

Les alcaldesses de Tivenys, del Perelló i de Godall llegeixen el manifest amb motiu del #25N reclamant la fi de les polítiques de retallades de la dreta

Les i els socialistes de l’Ebre portaran a tots els ajuntaments una moció molt contundent en què es reclamen fets i no paraules en la lluita contra la violència vers les dones. La moció reclama recursos, serveis i pressupost per eradicar una de “les xacres socials més terribles del segle XXI”, tal com ha denunciat avui Bibiana Porres, responsable d'Igualtat del PSC de l'Ebre i regidora a Sant Jaume d’Enveja.

L’edil socialista ha criticat la hipocresia dels governs de CiU i PP “que s’omplen la boca d’intencions, però a l’hora de la veritat el que han fet només ha estat retallar”. En aquest sentit, Porres ha qüestionat què han fet els governs del PP i CiU per acabar amb aquesta situació i ho ha comparat amb les iniciatives dels governs socialistes a Catalunya i Espanya. “No tos som iguals, nosaltres vam actuar des de la convicció i, tant a Catalunya com a Espanya, els governs socialistes van tirar endavant la llei integral, la llei d’igualtat, la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, els plans d’ocupació de la igualtat i la llei catalana per a l’eradicació de la violència masclista". Per això, la moció que ara presenten els socialistes insta, entre altres, a demanar a la Generalitat que avanci en el desplegament d’aquesta darrera llei i al govern de l’Estat a impulsar el desplegament i l’aplicació de la llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. La moció ja s'ha aprovat a Amposta, Sant Jaume d'Enveja i Camarles i els propers dies es debatrà en la resta de plenaris, entre altres a Tortosa dilluns vinent.

Ho han presentat amb motiu de l’acte que el PSC de l’Ebre ha realitzat en el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere en què s’ha llegit el manifest “En la lluita contra la violència vers les dones, volem fets i no paraules!” que ha anat a càrrec de les alcaldesses de Godall, Teresa Esmel, del Perelló, Genoveva Margalef, i de Tivenys, Maria Beltran.

Beltran ha insistit en la importància de la llei Integral contra la violència de gènere del govern Zapatero, reconeguda per la ONU, i que el govern del PP ignora. També ha advertit del retorn a les polítiques patriarcals amb la dreta a Catalunya i Espanya. “Hem d’estar atents a aquesta nova amenaça”, ha instat Beltran, que també ha recordat que amb la reforma de l’administració local, la llei LARSAL, es deixa sense recursos als ajuntaments per poder atendre situacions com la violència de gènere i poder oferir el suport necessari a les dones. També ha recordat que tot i que el govern de la Generalitat han continuat desplegant els SIAD, iniciats pel govern socialista, “els recursos són insuficients”.

Finalment, Beltran ha fet una crida a implementar les campanyes de sensibilització i suport a les víctimes. Durant el 2014, es van realitzar 81 trucades a les Terres de l’Ebre de denúncia. “Cal oferir a les dones solucions perquè tinguin seguretat, aquesta passa per tenir feina, per tenir un lloc on viure, mesures i possibilitats que facin que denunciïn la situació que pateixen”.

Per al PSC de l’Ebre aquesta és una de les lluites prioritàries, per tot això, presentarà la moció a tots els ajuntaments i insistirà des de les diferents administracions a implementar recursos. Al llarg del dia d’avui, des del perfil del Twitter @EbrePSC s’hi insistirà amb tres hastags #Tolerànciazero #STOPviolència i #fetsnoparaules

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari