Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Nova edició de la Jornada de debat sobre ‘Energia i desenvolupament local'

Tindrà lloc a Móra la Nova el pròxim dijous 27 de novembre

La Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya (MESA) va presentar dimarts una nova edició de la Jornada de debat sobre 'Energia i desenvolupament local' que tindrà lloc al pavelló firal de Móra la Nova el pròxim 27 de novembre. Comptarà amb la participació de Josep Maria Àlvarez i Joaquim Gay de Montellà.

Les ponències de la jornada tractaran, entre altres aspectes, sobre el paper de l'energia eòlica en el desenvolupament local a càrrec de Jaume Morrón, gerent d'EolicCat, i sobre la producció energètica i impacte econòmic, a càrrec de Maria Llop, directora de la càtedra MADE-URV. També hi haurà les ponències 'L'energia: motor del territori, motor d'una societat', a càrrec de Josep Ma. Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i 'L'energia factor de competitivitat empresarial', a càrrec de Joaquim Gay de Montellà, president del Foment del Treball Nacional. En aquesta edició, l'encarregat d'inaugurar la jornada serà el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i la cloenda anirà a càrrec de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.
Durant la presentació de la jornada, el president de la MADE, Jordi Jardí, va recordar que als termes municipals del territori MADE “es produeix el 70 % de l'energia que es consumeix a Catalunya” i va reivindicar “una generositat del país” amb el territori MADE “en tot allò que fa referència a producció, a consum, a investigació i a formació al voltant del món de l'energia”. Jordi Jardí va fer referència a la càtedra d'energia impulsada per la MADE i la URV amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, i “al preu avantatjós del quilovat de l'energia” que hi ha al territori MADE fruit de l'acord amb l'empresa Conecta2. Pel que fa al programa el director de la MADE, Joan Sabanza, va destacar la participació “d'alguns dels actors principals de l'economia productiva del país” i va fer referència a “l'alt nivell dels ponents”. La MADE considera que el debat català a l'entorn de l'energia, un dels pilars econòmics estratègics, ha de tenir lloc de manera principal a la zona que des de fa dècades ha estat el motor energètic de Catalunya, i que actualment configura aquesta associació, integrada per nou municipis de les comarques de la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i la Terra Alta.
A la web www.mesaenergia.org es pot trobar el programa de la jornada i les indicacions adients per fer la inscripció que és gratuïta. La MADE té com a objectiu principal aconseguir una evolució en el panorama que ha dominat les decisions polítiques a l'entorn de l'energia, sector en el qual al món local se li ha fet jugar un rol passiu. Per a aquesta finalitat, la MADE manté relacions permanents amb la Generalitat, el Govern central i el món empresarial per tal de defensar els interessos dels municipis de la zona MADE. D'aquesta manera, l'associació vol esdevenir un punt de referència pel que fa a producció, recerca i desenvolupament de noves tecnologies en relació a l'energia, i també a l'hora de captar empreses grans consumidores d'energia.
Als termes municipals d'Ascó, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d'Ebre, Tivissa, la Torre de l'Espanyol, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Vilalba dels Arcs es produeix més del 70% de l'energia elèctrica que es consumeix a Catalunya, a partir de tres centrals nuclears operatives.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari