Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’avançada de les vacances

Publicat el 07/12/2023 00:00

Uns dies abans de Nadal hi ha dues dates marcades en vermell al calendari: el 6 i el 8 de desembre.


Amb només un dia enmig, el 7, moltes persones prenen com a vacances el que s’acostuma a conèixer com a “Pont de la Puríssima Constitució”. I compte!, perquè la cosa va més enllà, ja que si els festius i el pont s’acosten al cap de setmana, les persones més sortoses poden encadenar 5 dies consecutius, idonis per gaudir d’una escapada pre-vacances nadalenques.


Així com per Setmana Santa s’inicia el període de platja i banys, aquests dies arrenca la temporada d’hivern a les comarques en les que neva. El Pirineu està enfarinat, però la temperatura al centre del dia és agradable i convida a sortir, passejar, distreure’s, practicar esport i qualsevol altra activitat a les que es vulgui dedicar aquests dies de solaç.


A Tarragona i les Terres de l’Ebre, la Federació Empresarial d’Hoteleria i Turisme té les seves previsions fetes, i a primera vista, són optimistes, ja que s’espera una ocupació hotelera d’un 80%, una xifra gens menyspreable al cor de la tardor i quan l’hivern ja treu el nas.


Tanmateix, els vents del canvi bufen a favor de les Terres de l’Ebre, on la diversitat de l'oferta turística està centrada, sobretot, als mesos de calor, tot i que aquesta temporada és pròdigament positiva si ens la mirem des del punt de vista de la bonança climàtica que convida a sortir. Si ens la mirem des de l’angle de la falta d’aigua, és dantesca. Però d’això ja en parlarem en properes editorials.


En tot cas, la voluntat de desestacionalització de les Terres de l’Ebre com a destí de vacances, representa un canvi en el calendari de l’activitat turística, amb els significatius beneficis que aporta a tots els nivells, més encara en unes comarques que han fet del sector serveis el seu motor econòmic. Estem parlant de diversificació econòmica, perquè la desestacionalització afavoreix que els ingressos turístics es puguin produir durant tot l’any, reduint d’aquesta forma, la dependència econòmica d’una única temporada. Així és com es crea ocupació sostenible, amb oportunitats laborals que s’amplien i es mantenen de manera més constant durant l’any. A banda, la distribució del turisme d’una forma més uniforme al llarg de l’any ajuda a la preservació dels recursos naturals, equilibrant l’oferta i la demanda de cultura i natura de la que tan riques són les Terres de l’Ebre. Així es promouen practiques turístiques més sostenibles que prioritzen la conservació dels recursos naturals, dels que cal tenir tanta cura perquè fructifiquin i es fomentin.


La visió que anima la desestacionalització és la de trencar amb la concepció tradicional de les comarques tarragonines en general, i les Terres de l'Ebre en particular, com un destí exclusivament estival, ja que aquestes contrades ofereixen possibilitats d’esbarjo durant els dotze mesos de l’any. Aquesta transició ha vist la conveniència d’organitzar activitats culturals, tradicionals, esportives, gastronòmiques i festives seguint el curs de l’any 24/7/365, oferint als visitants una experiència completa, rica i atractiva.


Aquest “Pont de la Puríssima Constitució” tornarà a ser una prova de foc a nivell turístic. I si bé és cert que hi haurà persones a les que els farà gràcia agafar la maleta i viatjar a qualsevol destinació estrangera, el turisme d’interior segueix tenint molta estirada. Amb la mirada enfocada cap al futur, les Terres de l'Ebre estan preparades per oferir una experiència turística completa en tots els aspectes.


I per cert, a la guia EbreXperience, s’hi detallen totes les activitats que es poden fer, a tots els nivells. I sí, és gratuïta.

Per Més Ebre a Editorial


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari