Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Lola Casanova, regidora d’Enfocament Turístic de Deltebre: “Mescla és una demostració de la nostra essència”

Publicat el 23/05/2025 00:00

En l’edició 1187 del Diari, de data 24 de maig de l’any passat, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, feia una valoració de com havia anat Mescla, que tot just s’havia acabat de tancar. Ell explicava que hi havia unes expectatives inicials, però que s’havien superat de llarg, arribant a les 94.000 degustacions de vins, caves i tapes, amb 50 expositors, 9 mescles a bord, i que el llistó havia quedat molt alt de cara a la següent edició, que tot just arriba aquest cap de setmana. Lola Casanova és regidora d’Enfocament Turístic de l’Ajuntament de Deltebre i explica tots els detalls de la nova edició de Mescla en aquesta entrevista en exclusiva per al Diari Més Ebre.


Lola, espereu superar les xifres del Mescla de l’any passat? 


Jo crec que les podem superar, perquè hi ha molta expectativa i moltes ganes de Mescla. L’evidència en aquest moment és que el nombre d’estants amb establiments participants que volen formar part de l’establiment ha crescut, tenim més possibilitats de degustacions, fins a 50 de diferents; tallers, música, tastos pel riu Ebre... En aquest mateix moment, ja tenim 10 de 12 tastos Mescla a Bord plens, i els tiquets, que encara es poden comprar online, volen. Estem molt il·lusionats de com anirà aquesta edició de Mescla. 


Mescla és una mostra molt ben assentada i una cita marcada al calendari. Com ha anat evolucionant? 


Quan Mescla va néixer a Deltebre, ho va fer amb la idea de projectar tot el que són les Terres de l'Ebre. El seu creixement ha sigut exponencial i per tant, amb el pas de les edicions, crec de debò que cada cop ho ha aconseguit més, perquè  a Mescla es mostra el bo i millor del nostre territori. Ara mateix s'ha convertit en una fira de referència al país. Jo crec que la clau és perquè Mescla no és només una mostra gastronòmica, tot i que la gastronomia sempre ha estat un ingredient d'èxit, sinó que és una mostra d’identitat, d’essència, de projecció a nivell d’entorn, de paisatge, de turisme, de possibilitats culturals... Jo crec que tot això és el que fa d’aquesta mostra un èxit i que avanci a molta velocitat. 


Les persones que aquest cap de setmana decideixin assistir a Mescla de Deltebre, per on han de començar? 


Jo crec que una bona forma de començar és portar la reserva feta i el programa a la mà per anar seguint tot el que anirà passant a Mescla, començant per avui mateix, divendres 23, i fins diumenge 25. Tenim moltes i molt diverses propostes pensades per a tots els públics: música, concerts, tallers infantils, i sobretot, les experiències gastronòmiques que ens oferiran els estands on es faran les degustacions, i també els showcooking que ens oferiran els i les chefs que hem convidat, molts d’ells amb estrelles Michelin. I aprofitant, també, que Catalunya, aquest any és la Regió Mundial de la Gastronomia, diumenge hi haurà una demostració i concurs d’obrir ostres amb Musclarium. Tenim moltes propostes i també espectacles. Jo crec que aquestes són úniques que no deixaran a ningú indiferent. Llavors, els visitants trobaran a Mescla un punt de cohesió amb els bons productes i moltes referències dels cellers que també estan presents a la mostra. També posem en valor el producte local i del territori, especialment l’arròs, la tonyina i altres aliments de proximitat. 


És clar, és que Deltebre té la sort d’estar ubicat, a nivell geogràfic, en un punt privilegiat per poder tastar diferents productes estrella, oi? 


Sí, jo crec que la qualitat gastronòmica és discutible i és una motivació molt important que mou la nostra economia. És una sort que hi hagi tants productes de proximitat i de tanta qualitat al territori. Llavors, la cultura, l’esport, la tradició, tot és un reflex de la transformació que estem vivint. Per tant, procurem fer accions amb visió per donar valor a tot el que tenim, que és molt. 


Quines novetats hi ha al programa d’actes d’aquest any? 


Aquest any hi ha un aspecte que vull destacar molt, i és que volem que els actes siguin inclusius per a tothom. Llavors, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, s’oferirà un servei de transcripció en directe dels actes principals; per a les persones amb sensibilitat sensorial disposarem d’auriculars per disminuir el soroll; tindrem facilitats per a les persones que tenen problemes d’audició i també atraccions silencioses. Un altre aspecte interessant és que les entrades per Mescla es podran comprar anticipadament, però també disposarem de màquines expenedores de tiquets per agilitzar les cues de compra i fer el procés més fàcil i ràpid. I un tercer aspecte, és una nova distribució dels espais, amb una ampliació de la terrassa que hi ha al costat del riu.  


A banda de la fira, també hi ha programades una sèrie d'activitats paral·leles. Què teniu previst aquest any? 


Aquest any tenim vermuts electrònics amenitzats amb DJ, concerts, per exemple amb la banda de Manel Fuentes & The Spring’s Team, un repàs dels èxits dels 80 amb Golden Grooves,  i tancarà Mescla la banda COCO. A banda, cada Mescla a Bord tindrà la seva música, Dj, jazz, lectures dramatitzades, circ... Recomano molt anar seguint el programa per no perdre’s res de res. 


I pensant en el públic infantil? 


Primer de tot, pensant en els seus pares, tindrem servei de guarderia gratuït per als més petits. I per als que ja no ho són tant, tindrem tallers infantils per construir mini refugis per a insectes o un altre sobre la cosmètica dels aliments, entre altres.  


Avui divendres comença la gran cita amb Mescla... 


Sí, amb la presència del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Sr. Miquel Sàmper, qui farà el parlament inaugural, i a continuació, Mescla s’obrirà al públic amb els showcooking, els Mescla a Bord, la música, amb tot. Tothom està convidat a venir a veure Mescla, i esperem que el públic gaudeixi molt.


 


 

Per Roser Pros-Roca a Actualitat


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari







Amb el suport de: