Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Ajuntament de Tortosa homenatjarà Sebastià Campos Terré coincidint amb el 85è aniversari del seu afusellament

Publicat el 08/04/2024 09:43

Tortosa

La regidora de Cultura, Mar Lleixà, anuncia un cicle de 'Memòries tortosines' per reivindicar personalitats destacades durant la Guerra Civil i el franquisme.


L'Ajuntament de Tortosa retrà un homenatge a Sebastià Campos Terré coincidint amb el 85è aniversari del seu afusellament pel franquisme. Campos Terré va ser director del diari republicà El Pueblo i va ser assassinat al Camp de la Bota de Barcelona el 5 de juliol de 1939 després d'un Consell de Guerra sumaríssim. Precisament, la figura de Campos Terré obrirà un cicle de 'Memòries tortosines' que pretén reivindicar personalitats destacades durant la Guerra Civil i el franquisme, segons va anunciar la regidora de Memòria Democràtica de l'Ajuntament, Mar Lleixà, en un acte sobre la repressió franquista a les Terres de l'Ebre.


"Enguany farà 85 anys de l'afusellament de Sebastià Campos, una figura que durant massa anys ha estat silenciada, cal recordar el dany que han patit les victimes de franquisme i també el de les seues famílies", ha explicat Lleixà. Durant els darrers mesos a través d’un treball de recerca del periodista Gustau Moreno, s'han fet públics una sèrie de reportatges sobre les seues últimes petjades a Barcelona."És necessari recordar i homenatjar totes aquelles persones que van ser víctimes del feixisme, que van lluitar per aconseguir la democràcia i una societat més justa, més pròspera i lliure", ha afegit Lleixà.


Lleixà va donar a conèixer l'inici del cicle 'Memòries tortosines' en un acte de rememoració dels ebrencs afusellats i morts a les presons franquistes que va tenir lloc divendres a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa. Un acte organitzat pels serveis territorials de Justícia, Drets i Memòria a les Terres de l'Ebre i la direcció general de Memòria Democràtica, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Una jornada en què es va retre un homenatge global a les prop de 350 víctimes ebrenques afusellades i mortes a les presons franquistes des de 1938 fins a 1948, de les quals 43 eren tortosines. A l'acte van assistir familiars de les víctimes i va pronunciar una conferència l'historiador Francesc Tolosana.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari