Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Neix la Taula del Tercer Sector Social a les Terres de l’Ebre per donar veu i enfortir el teixit d’un sector econòmic en alça al territori

Publicat el 23/02/2024 13:16

AmpostaTortosaUlldecona

La Taula del Tercer Sector Social neix de la mà del Grup d’Intercooperació de Cures de l’Ateneu Cooperatiu de Terres de l’Ebre. Aquest espai s’ha forjat gràcies a l’organització de trobades periòdiques des de 2018, on han participat els diferents actors que conformen el sector social del territori i que, el passat 16 de febrer, van culminar en la constitució de la Taula en una reunió mantinguda a les instal·lacions d’APASA d’Amposta.


La Taula del Tercer Sector Social és un espai per definir reptes i necessitats comunes, cercar respostes compartides i crear xarxes de suport mutu. L’objectiu és enfortir el sector i posar en valor no només les persones que hi treballen, sinó el potencial social i econòmic d’aquest.


La Taula ampliarà la xarxa amb més entitats, fundacions, cooperatives, ONG i actors del sector per ser cada cop més plural, diversa i interseccional. En la sessió de divendres, les entitats es va comprometre a constituir-se com a xarxa de la mà de l'assessorament de l’Ateneu Cooperatiu.


Alhora, existeix un altre espai de trobada més ampli on es troben professionals del tercer sector per conèixer-se, reconèixer-se, explicar-se i compartir recursos i serveis, cercar sinergies i ser un espai formatiu i de cures per als mateixos agents del Tercer Sector Social.


Les entitats que van participar en la constitució de la Taula divendres, juntament amb representants institucionals, són: UTE PILS, Fundació Gentis, Fundació Resilis, Fundació Ulldecona, CLEB, Fundació Diagrama, Suara Cooperativa, ONG Provocant la Pau, Fundació Tutelar, Fundació Pere Mata, GEPEC, Atzavara Arrels, Fundació Mercé Pla, Esplai Blanquerna, APASA, Residència Ulldecona, Fundació El 7 d'Astres, EINA ACTIVA i Creu Roja Tortosa.


La celebració d’aquesta Taula del Tercer Sector és la culminació d’aquest treball de procés que va començar l’any 2018 i una fita en el camí d’anar enfortint i enxarxant aquest àmbit social a l’Ebre.


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari