Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Ajuntament de Tortosa rehabilitarà un dels pavellons de l'antic balneari del Porcar

Publicat el 14/02/2024 11:12

Tortosa

El departament de Cultura ha aprovat una subvenció de 160.000 euros per l'execució de les obres de restauració i consolidació d'aquest espai declarat BCIL.


L'Ajuntament de Tortosa rehabilitarà un dels pavellons de l'antic balneari del Porcar, concretament el pavelló adjacent a la torre que té una façana amb una galeria d'arcs apuntats de proporcions clàssiques, que presenta un estat de conservació molt deficient. "L'objectiu de l'actuació és rehabilitar l'espai, consolidar l'estructura i crear un únic espai diàfan", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. Pel que fa al finançament d'aquesta actuació, l'Ajuntament compta amb una subvenció del Departament de Cultura de 160.000 euros.


L'actuació al pavelló del balneari del Porcar tindrà un cost de 360.000 euros aproximadament i està inclosa en el pressupost municipal. "Aquest espai va ser un important actiu de turisme de salut i ara volem recuperar-lo com un actiu turístic i cultural", ha dit Jordan. El balneari del Porcar està declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i es troba emmarcat per la muralla, els Jardins del Príncep i l'antic barri jueu.


Per tal de fer possible la inversió al balneari del Porcar, el passat mes d'agost el consell d'administració de GESAT va aprovar la cessió temporal del pavelló on s'actuarà a l'Ajuntament de Tortosa. "Aquesta cessió era necessària perquè l'Ajuntament pogués concórrer a sol·licitar la subvenció", ha assenyalat l'alcalde.


Ampliació de l'Auditori


D'altra banda, la primera tinent d'alcaldia i regidora d'alcaldia, Mar Lleixà, ha avançat avui que s'han presentat dues empreses per executar les obres d'ampliació de l'Auditori Felip Pedrell i que en els pròxims dies es procedirà a l'adjudicació de l'obra. Actualment, es troba en fase de licitació la direcció facultativa i executiva de l'obra. I pel que fa al finançament d'aquesta actuació, Lleixà ha recordat que es finança amb una subvenció de 2,5 milions d'euros del Ministeri de Cultura i una altra de 950.000 euros de la Diputació de Tarragona. "Hem acordat amb la Diputació que atorgarà l'import aquest 2024, en lloc del 2023, perquè ens adaptem a un calendari de l'obra realista", ha explicat la regidora de Cultura. En aquest sentit, cal recordar que les subvencions nominatives de la Diputació s'han de justificar com a màxim el setembre de l'any següent a la concessió i que el termini d'execució de les obres de l'Auditori Felip Pedrell és de 15 mesos (2024-2025).


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari