Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Costes del MITECO acaba l’actuació preventiva de reubicació de sorra al Delta de l’Ebre

Publicat el 28/11/2023 15:09

Santiago Castellà, acompanyat del cap de Costes, Antoni Espanya, ha realitzat una visita final d’obra avui a la Platja de la Marquesa.


Aquesta setmana s’acaba l’actuació preventiva de reubicació de sorra al litoral del Delta de l’Ebre que el Ministeri de Transició Ecològica va començar al mes de setembre de 2022. El subdelegat del Govern a Tarragona ha realitzat aquest matí una visita final d’obra acompanyat del cap del servei provincial de Costes del MITECO, Antoni Espanya, més els tècnics que han treballat en les actuacions.


Santiago Castellà ha elogiat la feina portada a terme pel Servei Provincial de Costes de Tarragona que promou la geo-diversitat de la franja litoral amb el mínim impacte ambiental al temps que remarca l´interès del ministeri per protegir aquesta zona tan important per a la biodiversitat mediterrània.


Els treballs els ha portat a terme l’empresa pública TRAGSA amb l’assessorament del laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya. Han comportat una inversió per part del ministeri de 4.028.463 euros. S’han mobilitzat 317 mil metros cúbics de sorra. S’han reubicat sediments de zones on es produeix acumulació cap a zones amb deficiència, per intentar que aquestes zones sensibles adquireixin més resiliència davant temporals de moderada intensitat. La sorra acumulada a la punta de la Banya, la platja del Serrallo, i la Punta del Fangar s’ha traslladat a la Platja del Trabucador, l’Illa de Buda, i les platges del Fangar sud, Marquesa, Balsa de l’Arena i Riumar. Al mes de març de 2023 els treballs es van aturar per respectar l’època de nidificació i es van reprendre al passat mes de setembre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari