Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Tortosa impulsa una xarxa comunitària per convertir-se en un municipi lliure de violències i discriminacions

Publicat el 23/11/2023 13:32

Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, han presentat avui el nou projecte i els actes de commemoració del 25N.


L'Ajuntament de Tortosa promou la creació d'una xarxa comunitària de persones referents amb l'objectiu que el municipi es converteixi en un municipi lliure de violències masclistes i discriminacions. Així ho han avançat avui l'alcalde, Jordi Jordan, i la regidora d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, durant la presentació de l'acte de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers de les Dones, que tindrà lloc dissabte 25 de novembre a la plaça de l'Ajuntament.


Tortosa lliure de violències masclistes i discriminacions és un projecte inclòs al Pla d'Acció Municipal (PAM), un projecte que consisteix en la creació d'una xarxa comunitària de persones referents, persones que rebran la formació necessària per saber com actuar en cas de violència. Aquesta xarxa s'impulsarà des de l'equip humà del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb la col·laboració del Servei d'Atenció Integral (SAI) i el Servei de Primera Acollida. "Donarem a conèixer la creació d'aquesta xarxa comunitària a totes les entitats, associacions, locals d'oci, restaurants, mercat, comerços, penyes... amb l'objectiu d'involucrar a tothom", ha dit Lleixà.


Tots els establiments i equipaments adherits a la xarxa disposaran d'un distintiu que es posarà en un lloc visible i que permetrà a les persones identificar-lo com un punt preparat per rebre ajut en cas de violència masclista. Per elegir aquest distintiu es convocarà un concurs. "Si tots ens involucrem i prenem consciència, si ens convertim en agents actius i referents de prevenció, serem capaços d'eliminar la violència", ha assenyalat Lleixà.


"Es tracta d'una xarxa que buscarà la implicació de tothom: comerços, entitats, bars, restaurants, penyes. És imprescindible que totes les administracions i agents socials treballem de forma conjunta i coordinada per l'erradicació de totes les violències", ha precisat l'alcalde.


Pel que fa a l'acte de commemoració del 25N tindrà lloc dissabte a partir de les 11.00 a la plaça de l'Ajuntament i inclourà una mostra de llibres, un taller dirigit al jovent, un pòdcast participatiu, un clip teatral i una actuació musical. Prèviament, divendres a la biblioteca Marcel·lí Domingo tindrà lloc un conta contes.


D'altra banda, la regidora d'Igualtat i Feminismes, ha explicat que durant l'últim any s'han duplicat els casos de noves atencions per violència masclista al SIAD, passant de 31 nous casos a 64. Això no vol dir, però, que hi hagi un augment dels casos, de fet segons les dades policials i judicials les dades són similars a l'any anterior, sinó que correspon a un major coneixement del SIAD.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari