Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Regants de la Dreta conclouen que la producció d'arròs ha caigut entre un 15% i un 20% amb les restriccions de reg

Publicat el 03/11/2023 18:00

La comunitat fa una valoració "positiva" dels resultats d'una campanya que es preveia catastròfica
La producció d'arròs a l'hemidelta dret ha caigut entre un 15% i un 20%. Aquest és el balanç final de la campanya de la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, que en fa una "valoració positiva". Els arrossaires han patit "importants restriccions". La CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre) va retallar a la meitat la concessió quan se sembrava i després la va incrementar lleugerament. La davallada de producció ha sigut irregular. La zona de Poblenou del Delta és la més afectada perquè els cultius tenen uns terrenys més salinitzats i arenosos. El president Manel Ferré ha assenyalat que les greus pèrdues en algunes zones no els permet "estar contents", però que la situació no ha estat catastròfica i han salvat gran part de la producció.A la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, davant les restriccions del reg, van decidir seguir "les recomanacions" dels estudis dels seus tècnics i aplicar una solta d'aigua de forma intermitent. Han regat en la meitat del temps perquè en aquests períodes poguessin mantenir la quantitat habitual del 100% de la concessió (uns 27 metres cúbics). El sistema d'alternança s'ha mantingut tota la campanya.


Ara els regants de la Dreta reclamen que es facin efectius els ajuts associats al decret de Sequera d'Acció Climàtica aviat. Necessiten "alleugerar part de les pèrdues, sobretot entre els productors d'arròs de les zones més afectades".

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.