Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Ajuntament d'Amposta atorga més de 140 ajuts als estudis superiors

Publicat el 12/09/2023 10:09

Amposta

Van dirigits a l’alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals i compten amb un pressupost de prop de 50.000 euros.


 


Un total de 144 estudiants d’Amposta es beneficiaran dels ajuts a estudis superiors de l’Ajuntament, un 10% més que l’any passat. Aquests ajuts, que s’atorguen a l’alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals, volen fomentar l’accés a ensenyaments superiors, facilitant que el jovent tingui una millor formació i pugui accedir a més oportunitats laborals en un futur. L’Ajuntament destina prop de 50.000 euros en aquests ajuts.


L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, recordava que "en els últims vuit anys hem incrementat un 525% el pressupost d’aquestes subvencions perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, motiu pel qual també vam obrir aquests ajuts a estudis com els CFGS o els de música i dansa", al que afegia que "amb els nous criteris que vam incorporar el 2021, contribuïm a l’educació de qualitat i la reducció de desigualtats, corresponents als ODS 4 i 10 de l’Agenda 2030". De les 160 sol·licituds rebudes, s’han atorgat 11 a estudiants de cicles formatius de grau superior, 127 a grau universitari i sis de màster; mentre que 16 no complien els requisits. 


Els ajuts als estudis superiors, d’entre 50 i 500 euros per alumne en aquesta edició, combinen criteris acadèmics amb criteris econòmics. Així, a l’hora de valorar les sol·licituds, s’ha tingut en compte l’expedient acadèmic, la renda i la distància respecte a la ubicació del centre educatiu. Els estudiants poden rebre un màxim de 1.000 euros per a estudis de grau universitari, estudis superiors de música i dansa o màsters i de fins a 300 euros per a estudis de cicles formatius de grau superior. Per presentar-s’hi és necessari haver-se matriculat d’un mínim de 30 crèdits i haver-ne aprovat un 75% dels matriculats.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.