Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Govern territorial crea la Taula d’impuls a la Formació Professional a les Terres de l’Ebre

Publicat el 18/07/2023 11:12

AmpostaTortosa

Aquesta Taula d’Impuls neix per adequar l’oferta formativa a les necessitats econòmiques i laborals de les Terres de l’Ebre.


El Govern territorial crea la Taula d’impuls a la Formació Professional a les Terres de l’Ebre. Ho ha anunciat el delegat del Govern, Albert Salvadó Fernández,  durant la presentació de l’Acord per a la Planificació de la Formació Professional. “Creem la Taula d’impuls a la Formació Professional a les Terres de l’Ebre per adequar l’oferta a les necessitats econòmiques i laborals”, ha avançat Salvadó. La finalitat és “identificar les necessitats del mercat laboral, en l’oferta d’FP que es fa al territori, incorporant elements d’orientació perquè la demanda dels alumnes estiga lligada a les necessitats del mercat laboral”.


La primera Taula d’impuls a la Formació Professional a les Terres de l’Ebre es farà la setmana que ve. Es convocaran agents socioeconòmics –Cambres de Comerç, PIMEC, AECE, UGT, CCOO, USOC–, els principals centres educatius que impartixen FP al territori –Institut de l’Ebre i Institut Montsià– i representants institucionals –Consells Comarcals, els Ajuntaments de Tortosa i d’Amposta, els Serveis Territorials de Presidència, Empresa i Treball, Educació, Acció Climàtica, la Coordinació territorial de Joventut i l’IDECE–. “Ens ha de permetre a partir del curs 2024-25 incidir en una oferta d’FP adequada al màxim possible a les necessitats que els diferents sectors econòmics ens traslladen i a les necessitats del mercat laboral”, detalla el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, que considera que “esta oferta també ha d’estar alineada a l’estratègia de desenvolupament del territori”.


 


Aquest dilluns el president executiu de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT), Fabian Mohedano Morales, ha detallat als agents socioeconòmics de les Terres de l’Ebre l’acord històric de país entre Govern, patronals i sindicats per a la planificació de la Formació Professional. “L’estratègia del Govern és fer una Formació Professional que posi al centre la persona i l’empresa”, ha assegurat.


L’acord és un instrument que neix de la necessitat urgent de transformar l’estructura de qualificació professional per acordar i establir els criteris generals de planificació i els criteris específics en l’àmbit educatiu i de treball, així com els principals compromisos en matèria d’informació i orientació formativa i professional. Així mateix, situa la formació professional com una de les palanques decisives de canvi a Catalunya, ja que impacta tant sobre les trajectòries formatives i professionals de les persones com en l’accés a una major cota de competitivitat de les empreses.


L’oferta integrada d’FP


Per primer cop a la història s’han concertat els criteris que han permès la planificació i priorització de 445.818 places, amb un increment de 6,42% en relació amb l’any anterior, i una inversió de 901,7 milions d’euros. D’aquestes, 31.323 corresponen a certificats de professionalitat, 171.028 a l’àmbit educatiu i 243.467 a la formació contínua. L’oferta 365 s’engloba en una finestra única, al portal fp.gencat.cat, on hi ha tota la informació i orientació per a la trajectòria formativa i professional en els diferents àmbits: sistema educatiu, laboral i formació al llarg de la vida.


La robustesa del Sistema FPCAT s’expressa a partir dels 2.233 centres de formació professional, 2.572 punts d’informació i orientació, 16.710 persones docents, formadores i expertes, així com 37.000 empreses que col·laboren en la formació i acompanyament de les persones aprenents.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.