Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’empresa Explotacions Agrícoles Mas de Baix de Tivissa, ha resultat premiada entre els 10 millors productors sostenibles de l'Estat

Publicat el 10/07/2023 14:01

Tivissa

El guardó premia els criteris innovadors que aplica per a la producció de fruites.


 


Per quart any consecutiu, el BBVA i el restaurant El Celler de Can Roca han reconegut els deu millors productors sostenibles de l'Estat Espanyol. Els guardonats han destacat per les seves bones pràctiques pel que fa a la sostenibilitat dins de l'àmbit mediambiental, així com per l'impuls de l'entorn rural, el relleu generacional i la inclusió social.


A la present edició d’aquest premi s’han presentat prop de 150 productors, el que suposa un increment del 60% de participació respecte al 2022. Els guanyadors formaran part d'un pla de difusió que portarà les seves històries arreu de l'Estat, i els seus productes s'inclouran en una recepta elaborada pels germans Roca.


L'empresa de Tivissa Explotacions Agrícoles Mas de Baix S.L. ha estat una de les guardonades


Es tracta d’una petita explotació que aplica criteris innovadors per a la producció de fruites, consistent en sondes de nitrogen nítric per al creixement equilibrat dels seus arbres, i sondes d'humitat per a l'optimització de recursos hídrics en el reg de la plantació. També material compostable i reciclable en els seus envasats.


Part de l'energia de l'explotació es genera a través de panells solars, i els residus els diposita en els punts de recollida especialitzats en reciclatge d'envasos agraris.


D’aquesta manera promou la cura de la biodiversitat, tant des del punt de vista dels cultius com a través del control de plagues i malalties. Aquesta iniciativa de producció sostenible aposta també pel desenvolupament i el turisme rural, d'aquí que compta amb un petit hotel,  Mas de l'Illa, a través del qual es genera ocupació a la zona.


El propietari d'El Celler de Can Roca, Joan Roca, ha ressaltat: "És un orgull formar part d'aquest jurat i poder donar valor als productors que treballen dia a dia, compromesos amb la sostenibilitat. De la mateixa manera, aquests deu productors fan una gran tasca tant per al medi ambient com per al futur de l'agricultura i ramaderia del país".


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari