Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Més de 70 famílies es beneficiaran de la Unitat de Diabetis Pediàtrica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Publicat el 02/06/2023 15:38

Tortosa

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta crea la primera Unitat de Diabetis Pediàtrica de les Terres de l'Ebre. La diabetis és la malaltia endocrina més comuna en la infància i al territori es diagnostiquen uns deu casos nous cada any.


 


L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha posat en marxa, al mes de maig, la primera Unitat de Diabetis Pediàtrica de les Terres de l’Ebre.


L’objectiu és millorar l'atenció dels pacients pediàtrics amb diabetis mellitus, una malaltia crònica que afecta la producció d'insulina del pàncrees, l’hormona encarregada de regular els nivells de glucosa a l’organisme. De fet, la consulta d'endocrinologia infantil té vora 70 pacients amb diabetis mellitus que es podran atendre en aquesta nova Unitat.


El Servei Català de la Salut va implementar el 2019 el Programa d'harmonització de productes sanitaris relacionats amb el monitoratge continu de glucosa.


Gràcies a aquest Programa, els pacients amb diabetis mellitus atesos al Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta van poder rebre, amb finançament públic, sensors de monitoratge continu de glucosa.


Aquesta tecnologia permet que els pacients coneguin, en temps real, el seu perfil glucèmic, reduint el nombre de punxades necessàries per a conèixer els nivells de glucosa en sang. La implantació de la teràpia de bombes d'insulina també ha millorat el control metabòlic de la malaltia i ha reduït el nombre de punxades.


Aquests dispositius han permès, per tant, millorar la qualitat de vida dels infants atesos, però també han incrementat la demanda assistencial per part de les seves famílies. Per tal de satisfer aquesta nova demanda, ha estat necessari crear la Unitat de Diabetis Pediàtrica. La Unitat està formada per especialistes en endocrinologia infantil,


infermeres educadores en diabetis i nutricionistes, la qual cosa permet un abordatge integral de la malaltia. Ester Valls, infermera educadora en diabetis, recorda que “es tracta d’ajudar al pacient i al seu entorn a conviure amb la malaltia. Per això és important que rebin educació sanitària, sobretot durant l'adolescència. Des del Servei els donem les eines perquè gestionin la diabetis de manera autònoma”. El propòsit de la Unitat de Diabetis Pediàtrica és proporcionar als infants i adolescents amb diabetis mellitus de les Terres de l’Ebre una atenció propera i de qualitat. Segons Berta Soler, pediatre referent en diabetis: “La Unitat permetrà als pacients rebre una atenció integral sense haver de traslladar-se fora del territori”.


La Unitat de Diabetis Pediàtrica és un pas rellevant cap a una atenció sanitària més completa i personalitzada per als infants i adolescents amb diabetis mellitus a les Terres de l'Ebre. Aquesta iniciativa reflecteix l'aposta de l'Hospital per a millorar la qualitat de vida dels infants i joves atesos, així com de les seves famílies, oferint-los una atenció propera i de qualitat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari