Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

“Continuar avançant en l’Amposta de futur”

Publicat el 21/05/2023 00:53

Amposta

Davant d’unes 450 persones i acompanyat de les persones que conformen la candidatura,el cap de llista d’ERC – Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, va presentar els quatre eixos principals del programa electoral amb que la formació republicana es presenta a les eleccions del proper 28 de maig. 


Abans,però, l’alcaldable va posar en valor els projectes executats en els vuit anys de govern d’ERCEA a Amposta i va remarcar la tasca de transformació feta des del 2015, especialment en projectes a llarg termini que ara comencen a donar el seu fruit,com la recuperació de l’edifici del Sindicat o de l’antic col·legi de les Monges. 


També va destacar els 30 milions d’euros en inversió que s’han destinat en aquest últim mandat i va fer èmfasi al fet que aquests projectes, sumats a altres com la creació del Casal Cívic de Gent Gran o el pavelló de Tecnificació, que «donen credibilitat ala tasca transformadora feta per l’equip d’ERC-EA i avala el projecte de futur que presentem per als pròxims quatre anys».


El programa, dividit en quatre eixos de transformació de la ciutat - verda, socioeconòmica, democràtica i comunitària conté un total de 150 mesures.


Per tancar l’acte, el president d’ERC a Catalunya, Oriol Junqueras va agrair de nou el lideratge de Tomàs al capdavant del partit a Amposta i va encoratjar els assistents a continuar apostant per la candidatura d’ERC-EA, l’única que "és útil per continuar transformant la ciutat”.


“Bona gestió econòmica en els últims vuit anys”


L’alcaldable d’Esquerra Republicana-Esquerra d’Amposta,Adam Tomàs ha recordat algunes de les principals xifres resultat de la “bona gestió econòmica d’aquests vuit anys”. “Hem sigut capaços de reduir l’endeutament consolidat, dels 24,7M€ el 2015 als 18,7M€ a finals d’enguany d’acord amb l’amortització que preveu el pressupost actual”. A més, “en xifres percentuals,és un dels endeutaments més baixos que ha tingut mai l’Ajuntament: quan vam accedir era del 65% i el situarem en el 39,9%”. “Hem fet inversió, però també hem fet amortitzacions gràcies als recursos d’altres administracions, una xifra que hem pujat dels 24 a 47 milions”.“I tot això sense incrementar impostos directes: els ingressos han vingut per increment d’activitat econòmica, IAE, plusvàlues, i recursos d’altres administracions, de transferències corrents i transferències de capital”.


L’alcaldable ha destacat que “tot plegat ens possibilita fer coses innovadores”. Així, entre les propostes del programa electoral,Tomàs ha volgut destacar la municipalització del servei de l’aigua. “Som esclaus d’un sistema de gestió d’aigua que no ens permet fer més del que fem, i ja al 2004, quan l’anterior govern va decidir externalitzar-ho, Esquerra ja vam dir que no; per això ara proposem municipalitzar-ho. Gràcies a la tasca feta des de l’empresa pública Amsermu podrem fer una inversió de 6M€ en 10 anys al sistema d’aigua de la ciutat”. Esquerra també proposa internalitzar el servei de neteja i jardineria.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari