Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a Pujol i entre 8 i 29 per als seus fills i Mercè Gironès

Publicat el 07/05/2021 19:19

La petició més alta és per al primogènit dels Pujol, Jordi i la seva dona, Mercè Gironès
La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat aquest divendres l'escrit de qualificació del cas contra la Família Pujol, on demana 9 anys de presó per a l'expresident de la Generalitat per delictes d'associació il·lícita i blanqueig de capitals, i entre 8 i 29 per als seus set fills i per a la dona del seu primogènit, Mercè Gironès. En concret són peticions de 29 anys de presó per a Jordi Pujol Ferrusola, 17 per a Mercè Gironès, 14 per a Josep, i 8 per a Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta. També demana cinc anys de presó per als 10 empresaris investigats.
La pena més elevada és per al primogènit dels Pujol Ferrusola, Jordi, a qui Anticorrupció demana 29 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental, delictes contra la Hisenda Pública en cinc exercicis (2007, 2008, 2009, 2010 i 2012) i frustració d'execució. També demana penes de multa.


L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley està acusat d'associació il·lícita i blanqueig de capitals. Per aquest últim delicte, fixa una multa per a tots ells que supera els 38,7 milions d'euros als quals cal sumar altres quantitats milionàries en altres divises. A més, també imposa pena de multa per associació il·lícita, de 24 mesos a raó de 200 euros. Són multes que es poden substituir amb més presó en cas d'impagament.


La segona pena més elevada és per a Gironès, exdona de Jordi Pujol Ferrusola, a qui la fiscalia demana 17 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental, delicte contra la Hisenda Pública en un exercici, el 2012, i frustració d'execució. A Josep Pujol Ferrusola, la fiscalia sol·licita 14 anys de presó per associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental i delicte contra la Hisenda Pública en un exercici, el de 2010. A tots dos també demana penes de multa.


Pel que fa a Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta Pujol Ferrusola la fiscalia demana 8 anys de presó per a cadascun per associació il·lícita i blanqueig de capitals. La dona de l'expresident de la Generalitat no serà jutjada per motius de salut.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.