Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

6 brots de coronavirus amb 174 positius a residències de gent gran de les Terres de l'Ebre

Publicat el 10/11/2020 09:59

AmpostaGandesaTortosa

S'ha sectoritzat cada equipament per diferenciar zones covid i zones no covid
El Departament de Salut ha informat de 6 brots de coronavirus amb 174 positius a residències de gent gran de les Terres de l'Ebre, entre usuaris i treballadors, amb 9 hospitalitzats. En concret, a la residència Vima, de Sant Carles de la Ràpita, hi ha 55 usuaris i 18 treballadors positius. A la residència Sant Miquel Arcàngel, de Tortosa, hi ha 38 usuaris i 11 treballadors. A la residència l'Onada, de Gandesa, hi ha 19 usuaris i 8 treballadors afectats. A la Natzaret, de Móra d'Ebre, hi ha 14 usuaris i 10 treballadors. A la Santa Creu, a Jesús, hi ha un usuari infectat. A banda, s'espera que aquesta setmana puguin tornar a la llar l'Àngel d'Amposta els usuaris traslladats a una altra ubicació mentre esperen els resultats de les proves PCR.
Segons Salut, el brot a la Residència Vima de Sant Carles de la Ràpita està "en procés de resolució". La sectorització de les setmanes passades ha permès contenir el virus a la planta covid i avui s’han fet 40 test ràpids que han donat negatiu. En els propers dies s'aixecarà l'aïllament de la zona vermella i la primera planta ja és zona lliure de covid.


A l'equipament de Tortosa s'ha sectoritzat l'espai i la primera planta s’ha destinat a usuaris infectats per covid-19. Durant aquesta setmana, els serveis especialitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desinfectaran el centre.


També s'ha dividit l'espai a la residència l'Onada de Gandesa. La primera planta s'ha destinat a zona per a usuaris afectats de covid i la segona a zona d’aïllament preventiu per a la resta d'usuaris que no ho estan.


A la Natzaret, a Móra d'Ebre, s’han recuperat les zones verdes, que comporten que no hi ha afectació de covid. Així mateix, s’han habilitat nous espais per reprendre les visites de familiars un cop es consideri que al centre ja no hi ha infecció, seguint els protocols i mantenint les mesures de prevenció i control. Ara com ara la residència també està sectoritzada, amb els infectats a la primera planta i els que no ho estan a la segona.


D'altra banda, a la Residència de la Santa Creu, a Jesús, hi ha un usuari positiu i cap treballador afectat, després d’haver fet el cribratge corresponent a tots els usuaris i professionals del centre.


Salut indica que equips de primària han visitat cada dia les residències per seguir les persones afectades. Entre els usuaris de tots el centres hi ha 9 persones que segueixen hospitalitzades.


El Departament afegeix que a les plantes covid dels diferents centres es fa vida normal amb tallers i activitats d’estimulació física i cognitiva per "preservar al màxim" la qualitat de vida dels usuaris. També s’ha intensificat la informació diària amb les famílies a través de videotrucades.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari