Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Gremi de Floristes assumeix que 'no s'ha complert l'objectiu' de venda de roses del Sant Jordi d'estiu

Publicat el 24/07/2020 09:46

Joan Guillén diu que donades les restriccions i "la confusió" probablement no es podia aspirar a més
"Potser és el millor resultat que es podia fer avui, però això no treu que l'objectiu era un altre". Així resumeix el Gremi de Floristes de Catalunya el seu Sant Jordi d'estiu, en què les vendes han quedat lluny del milió i mig de roses que s'havien estimat. Potser amb un excés d'"optimisme", admet el seu president, Joan Guillén, en declaracions a l'ACN, els floristes van creure que es podria donar sortida a aquest volum de flor (ja molt inferior al d'un Sant Jordi normal). En una setmana tot ha canviat: les noves restriccions per frenar el coronavirus han fet baixar l'activitat comercial en general i a això s'hi ha afegit, subratlla, la "confusió" comunicativa generada al voltant de la celebració o no de la festa de la rosa i el llibre.
"La cita prèvia i les restriccions al comerç excepte l'essencial han repercutit, i esperar que ens salvaríem d'això era massa optimista", comenta Joan Guillén. Es refereix sobretot al canvi de situació viscut especialment a Barcelona i l'Àrea Metropolitana des de divendres, amb el decret de mesures per posar fre als rebrots de coronavirus. Fins aleshores, els floristes eren optimistes. "Si Sant Jordi hagués sigut fa una setmana segurament hauria anat diferent", diu el seu president amb resignació.


El ritme de vendes ha estat desigual, com ho ha estat el seguiment general d'aquest Sant Jordi d'estiu. En algunes ciutats hi ha hagut "més moviment i alegria", diu Guillén, però la situació a Barcelona ha pesat molt en el balanç global. "No hi hem arribat i hem de ser conscients del que volíem, que era pràcticament salvar el sector", assumeix pensant de nou en l'1,5 milions de roses que estaven a punt per retornar "l'alegria anímica i econòmica" al sector, i per "fer coixí" de cara a uns propers mesos que el florista veu també "complicats".


Encara sense una xifra tancada de venda, perquè moltes floristeries encara estan obertes, Guillén avança que d'aquest milió i mig, d'entrada n'hi ha mig que "s'ha quedat a les cambres" dels majoristes. I del milió que ha arribat a botigues, diu el president que "veient el grau de satisfacció" que li han anat expressant els floristes (en especial a Barcelona), una part important no haurà tingut sortida.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.