Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Balfegó completa la captura de tonyina roja en menys de quatre dies de pesca efectiva

Publicat el 02/06/2020 20:17

L' Ametlla de Mar

L'empresa considera insuficient l'assignació per introduir tonyina a les granges d'engreix i estudia accions legals
Balfegó ja ha acabat la campanya de pesca de tonyina roja. No ha necessitat més de tres dies per assolir la quota assignada, fet que per a la companyia tonyinaire demostra "l'abundància d'exemplars" després d'anys de restriccions. La flota d'arrossegament ja ha tornat al port de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i els vaixells que transporten els exemplars capturats ho faran durant els pròxims deu dies. Balfegó estudia accions legals contra a secretaria general de Pesca perquè se li han assignat molta menys quota d'engreix de tonyina que als seus competidors. L'empresa perd 190 tones mètriques de la seva quota i considera "injust" el repartiment que ha fet Pesca.
El grup tonyinaire Balfegó retreu a la secretaria general de Pesca que li hagi assignat només 10 de les 587 tones d'increment d'engreix per a aquest 2020, mentre que la quantitat restant se la repartiran les altres dos empreses del sector. Una assignació que consideren "injusta" després que la quota general ha passat de 5.713 tones a 6.300. L'empresa estudia possibles accions legals contra l'administració espanyola, que no havia assumit fins ara aquest repartiment de les capacitats d'instrucció de la tonyina roja en instal·lacions aqüícoles i Balfegó considera que no existeixen criteris previs que justifiquin l'actual.


Inversió i reobertura de mercats
L'acabament de la campanya de pesca coincideix en la reobertura de moltes empreses de restauració i la represa del subministrament per part de Bafegó al sector horeca. Per a la campanya de pesca d'aquest 2020, l'empresa ha implementat mesures de seguretat davant de la covid-19 per als tripulants i vaixells participants. També ha equipat alguns vaixells amb una nova tecnologia per estimar el nombre d'exemplars i pes mitjà de les moles de tonyina abans de pescar-les i evitar, així, la captura de volums excessivament grans, que dificultarien el tancament i trasllat.


 


ACN


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari