Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Agència Catalana de l'Aigua aprova 10 convenis de sanejament amb una inversió inicial superior als 600.000 euros

Publicat el 30/04/2020 12:41

FreginalsL' Ametlla de MarMas de Barberans

Les actuacions previstes beneficiaran més de 8 comarques catalanes
Els acords, aprovats dimarts en consell d’administració, fixen els primers tràmits per a construir sistemes de sanejament nous en el territori
També s’han aprovat sis addendes a convenis ja existents per a facilitar la seva execució
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts un total de 10 convenis destinats a millorar el sanejament i la gestió de les aigües residuals a Catalunya, amb una inversió inicial prevista superior als 600.000 euros. Els acords subscrits, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, la Terra Alta, el Segrià, el Pla de l’Estany i l’Alt Camp.
Els 10 convenis aprovats aquest dimarts serviran per a impulsar noves depuradores mitjançant la redacció dels projectes constructius. A les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre s’han aprovat un total de cinc convenis, concretament l’acord amb el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Vandellós i Hospitalet de l’Infant per al sanejament de les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar i el nucli de l’Almadrava (203.000 euros); els dos convenis subscrits amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà consistents en la redacció del projecte per al sanejament de Blancafort (59.700 euros) i Pira (59.700 euros); el conveni amb l’Ajuntament de Vilalba i els Arcs per al sanejament del municipi (42.500 euros), i l’acord amb l’Ajuntament de Figuerola del Camp per al sanejament d’aquesta localitat (19.500 euros).
Pel que fa a les comarques de Lleida, s’han aprovat dos convenis al Segrià, concretament amb l’Ajuntament de Lleida, per al sanejament de Raïmat (31.000 euros) i el de Sucs i Suquets (31.000 euros). A les comarques de Girona també s’han aprovat dos convenis, un amb l’Ajuntament de Pontós (Alt Empordà) per al sanejament del municipi (59.700 euros), i un altre amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per al sanejament de Serinyà (59.700 euros).
Finalment, a l’Alt Penedès s’ha aprovat el conveni amb la Mancomunitat Penedès Garraf per al sanejament de Sant Miquel d’Olèrdola (36.380 euros).
Pròrroga de convenis existents
En aquest consell d’administració també s’han aprovat un total de sis addendes per donar continuïtat a convenis ja subscrits, dos amb el Consell Comarcal del Montsià (Freginals -59.700 euros- i Mas de Barberans -59.700 euros-), dos amb el Consell Comarcal de la Selva (Sant Dalmai -42.500 euros- i la Salitja -31.000 euros-, ambdós al terme municipal de Vilobí d’Onyar), un amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (col·lector afectat per la variant de Vallirana -54.000 euros-), i, finalment, un amb l’Ajuntament de Pont de Molins (sanejament del muncipi -48.200 euros-).


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari