Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ulldecona: 250.000 euros en microcrèdits i subvencions per als afectats per la crisi COVID-19

Publicat el 23/04/2020 16:47

Ulldecona

En sessió extraordinària del ple municipal, celebrat dimarts per via telemàtica, l’Ajuntament d’Ulldecona va aprovar per unanimitat diversos punts amb mesures per fer front a la crisi econòmica ocasionada per la pandèmia sanitària de la Covid-19.


Per una banda, l’Ajuntament obre una línia de microcrèdits dotada en 200.000 euros dirigida a microempreses, qualsevol sigui la seva forma jurídica (autònoms, comunitat de béns …) que s’hagin vist obligades a demanar la prestació per cessament d’activitat i a treballadors/es afectats per ERTO’s o que hagin patit l’extinció del seu contracte de treball.


D’aquesta manera, segons explica l’Alcaldessa, Núria Ventura, “es pretén injectar liquiditat a aquelles persones, comerços, autònoms i empreses, que han vist minvats els seus recursos degut a les restriccions de l’activitat econòmica”. Aquesta mesura se suma a la pressa per l’Ajuntament fa dos setmanes d’avançar el pagament de factures pendents amb l'objectiu de garantir que els proveïdors municipals, en la major part dels casos, negocis locals, puguin disposar de liquiditat per fer front a l'impacte econòmic que està generant la crisi del COVID-19. En les darreres tres setmanes l’Ajuntament ha pagat més de 400.000 euros.


Pel que fa als ajuts, el ple va aprovar les bases reguladores de les subvencions per contribuir al manteniment del teixit empresarial i comercial del municipi, amb una dotació inicial de 50.000 euros. Els beneficiaris són les PIME’s (autònoms, societats mercantils, comunitat de béns, cooperatives ...). En breu es publicaran íntegrament les bases i els models per sol·licitar els ajuts i/o els microcrèdits.


En relació a les taxes, es va aprovar una modificació de l’ordenança fiscal que afecta a escombraries, mercat i terrasses. Així, s’estableix que, en no produir-se el fet imposable ni la prestació de serveis municipals, els titulars de les activitats que s’hagin vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma, no hauran de pagar les taxes descrites. D’altra banda, també s’ha vist reduït en un 50% el cànon de l’aigua, tal com va aprovar l’Agència Catalana de l’Aigua. Fa unes setmanes ja es va modificar també el calendari fiscal ampliant tots els terminis de pagament dels impostos municipals.


L’Alcaldessa ha explicat que “per pal·liar els perjudicis econòmics, estem actuant en tres línies. La concessió de préstecs i avançament de pagaments per a afavorir la liquiditat, la concessió de subvencions, i l’atorgament de beneficis i incentius fiscals per a facilitar al màxim la represa de l’activitat econòmica del municipi”. Ventura ha recordat també, que paral·lelament l’Ajuntament treballa amb el suport a les famílies més vulnerables i que s’han augmentat notablement els ajuts d’urgència social les darreres setmanes.


Per poder dur a terme aquestes i altres mesures, el ple va aprovar també una modificació de pressupost amb una retallada important de la partida de festes de 50.000 euros. Segons va anunciar l’Alcaldessa “des del govern s’està treballant en l’organització de les festes, que se celebraran de manera més austera i, segons les mesures de precaució que dicten les autoritats sanitàries en aquell moment”  Tot i així, alguns actes com el ball de l’elecció de la Reina i el Rei de festes, prevista per a la primera setmana de juny ha estat suspès per les circumstàncies actuals.


Una altra de les partides retallades, en aquest cas al 50%, ha estat la de l’assignació als grups polítics, fixada en 100 euros mensual per grup i 65 euros per cadascun dels regidors, i que quedarà a la meitat a partir del mes de maig. Això suposarà un estalvi de quasi 11.000 euros. A més, tots els grups en representació al consistori, Socialistes Ulldecona, Fem Poble, Junts per Ulldecona i barris, ERC i PP,  han renunciat a la totalitat de l’aportació corresponent als mesos de març i abril, un total de 2.690 euros.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.