Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Fira de l'Oli de Jesús, tot un èxit

Publicat el 29/02/2012 17:05

GarciaLa Pobla de MassalucaSanta BàrbaraXerta

Milers de persones van visitar durant el passat cap de setmana la XVII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús. La bona climatologia es va convertir en una magnífic aliat per aconseguir dur a terme les moltes activitats programades i convertir el certamen al voltant de l’oli d’oliva de Jesús en el millor dels últims anys. Els concursos i l’activitat festiva al voltant de les tradicions del camp, la gastronomia i el nostre folklore van omplir el recinte firal superant qualsevol expectativa. Pere Panisello, Alcalde President de l’EMD de Jesús, reconeixia que enguany el plantejament de la fira obligava en principi a ser prudent, “la poca collita i el preu de l’oli feien d’entrada pensar que podríem estar davant d’una fira de transició, però no ha estat així. Les cooperatives van respondre com mai exposant els seus productes, fent un esforç especial en temps de crisi, i des de l’organització vam intentar potenciar totes les activitats complementàries a la fira i que ens ha donat identitat, convertint-se com sempre en un dels factors d’atracció de públic”. L’altra novetat de la fira era la nova ubicació dels estands i el circuit que es proposava als visitants per poder seguir tota l’exposició comercial, artística i de restauració, “la nova reordenació dels espais ha tingut una molt bona acollida i ha significat un encert en benefici dels visitants, dels expositors i de les diferents activitats paral•leles organitzades”.

L’Almàssera Agrícola Colomé Mulet de Campredó va guanyar el Premi Especial al Millor Oli d’Oliva del XXVIII Concurs al tast dels olis de les Terres de l’Ebre, on es van presentar un total de quaranta quatre mostres, i després d’haver aconseguit també el primer lloc entre els olis verge extra sense DOP i marques fora de la DOP. En la modalitat de productors envasadors (indústries, cooperatives, sats i almàsseres) va guanyar el premi al millor oli verge extra de la DOP Baix Ebre-Montsià, l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, mentre el premi al millor oli DOP Terra Alta fou per la Cooperativa de la Pobla de Massaluca, el premi al DOP Siurana per la Cooperativa Agrícola de Garcia, i el de particulars en general per Deborah Cugat de Xerta. Aquest concurs de tast, que es va iniciar l’any 1982 a l’Expo Ebre i va passar a la fira de l’oli de Jesús a la seva segona edició, és el primer concurs que es va fer a nivell estatal amb aquesta fórmula de valorar el gust del producte.

Entre les novetats d’enguany va destacar la celebració del I Triatló de l’Oli, on es sumaven resultats de tres proves tant diferents com llançar pinyols en la boca, fer allioli i plegar olives sense ungles. La fita que s’havia marcat l’organització per reunir el màxim número de morters i així entrar el llibre dels rècords Guinness, va servir per veure junts un total de 320, entre els que van acabar premiant-se un morter de 130 quilos de pes, un altre fet en pa, i un tercer de miniatura de menys d’un centímetre. La fira de l’oli de Jesús va tancar amb el sorteig del pes en oli entre tots els visitants, premi que va recaure en Xavi Parra que va donar un pes a la bàscula de 76 quilos.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.