Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'hantavirus, el nou virus que preocupa a la Xina

Publicat el 26/03/2020 09:19

Malgrat l'alarma generada, els casos de transmissió entre humans d'aquest tipus de virus són extremadament rars.


La notícia de la mort d'un treballador a la Xina que va donar positiu per un hantavirus (un gènere de virus que sorgeix d'alguns rosegadors) ha generat certa alarma a internet, en plena pandèmia de coronavirus. Però la realitat és que no cal preocupar-se'n perquè l'hantavirus no ha de ser el causant d'una altra pandèmia mundial.


La informació original procedeix d'un article publicat al diari xinès en anglès Global Times, amb el títol la mort d'un treballador xinès per hantavirus aixeca preocupació per una nova epidèmia enmig de la pandèmia per Covid-19.
Un hantavirus és un gènere de virus de la família Bunyaviridae que habita en l'organisme d'alguns rosegadors sense causar-los mal. Els problemes arriben quan el virus salta als humans, als que sí que pot causar danys importants.


Hi ha descrites desenes de ceps diferents d'aquest virus i a la Xina es registren aproximadament entre 10.000 i 20.000 contagis a humans cada any. El principal vector de virus a Europa és el talpó roig.


Aquest tipus de virus poden, en els seus quadres més greus (i infreqüents) produir dos tipus de malalties: la síndrome pulmonar per hantavirus i la febre hemorràgica amb síndrome renal. La primera té una taxa de letalitat del 36% i la segona varia segons la soca entre menys de l'1% i un màxim del 15%.


Per què no hi ha res a témer?


El primer motiu per no preocupar-se perquè un brot d'aquest virus pugui desencadenar una altra crisi sanitària mundial és que els casos de transmissió entre humans són extremadament rars.


Font: 20 minutos


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.