Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Unió de Pagesos obté el suport de les associacions de consumidors per demanar que els ajuntaments no impedeixin els mercats d'aliments a l'aire lliure

Publicat el 25/03/2020 19:14

Unió de Pagesos obté el suport de les associacions de consumidors CUS i UCC per continuar insistint a demanar que els ajuntaments no impedeixin els mercats d'aliments a l'aire lliure


Unió de Pagesos obté el suport de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) i la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), per tal que el sindicat segueixi reclamant als ajuntaments que han suspès l’obertura dels mercats d'aliments a l'aire lliure d’aforament inferior a 1.000 persones que rectifiquin.
 
El sindicat remarca que impedir aquests mercats contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d'estat d'alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l'accés als aliments.
 
Unió de Pagesos recorda que altres ajuntament com els de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Montblanc (Conca de Barberà) han rectificat i han tornat a posar-los en pràctica. En aquest sentit, el sindicat insisteix a les entitats municipalistes, Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya, que facin una crida per complir els criteris d’obertura dels mercats de productes frescos a l’aire lliure autoritzats i obligatoris.
 
Unió de Pagesos recorda als ajuntaments que, si els cal, poden demanar reforços a les autoritats competents per posar mesures de control per dosificar l’aforament als espais d’aquests mercats, tal com estableix el Reial Decret d’estat d’alarma.
 
En aquesta context de confinament a causa del coronavirus de la covid-19, el sindicat insisteix que la pagesia és la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat. Els productors treballen amb normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.