Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Renfe redueix l’oferta dels seus serveis comercials del 50% actual al 30%

Publicat el 25/03/2020 16:28

Es desaconsella viatjar llevat de raons inajornables o d’extrema necessitat


· La demanda ha caigut més d’un 95%


· La companyia només vendrà el 10% dels bitllets, al mantenir la distància de seguretat entre els viatgers


· A Rodalies de Catalunya s’oferirà el 66% del servei els dies laborables


Madrid, 24 de març de 2020 (Renfe). Renfe va a adaptar l’oferta en tots els seus serveis comercials a la demanda actual i reduirà des d’avui les circulacions d’Ave i Llarga Distància del 50% actual al 30%. A més, només estaran disponibles un terç de les places dels trens en circulació, amb el que l’operadora només vendrà el 10% dels bitllets.


La demanda actual ha caigut un 95% sobre l’habitual i l’ocupació dels serveis comercials de Renfe ha descendit considerablement a tots els corredors, situant-se per sota del 10%. Renfe s’està posant en contacte amb els viatgers que es puguin veure afectats per aquesta mesura, reubicant-los en altres trens.


Nova programació a Rodalies de Catalunya
A partir de dimecres, Renfe adapta el servei ferroviari a les línies de Rodalies a la demanda existent i respectant un nivell d’ocupació que representi un terç de la capacitat màxima. D’aquesta manera es respecte el propòsit de mantenir distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.


Als darrers dies la demanda ha registrat un descens que rondava xifres d’entre el 90 -95%. La nova programació establerta queda de la següent manera:


Feiners de dilluns a divendres:


Oferta del 66% a totes les línies


Dissabtes i Festius:


Oferta d’un 50% del servei habitual de dissabtes.


A les línies R7, RG1 i RT1 no es prestarà servei. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus


Els nous horaris es podran consultar a través dels canals digitals d’informació i atenció al client de Renfe i Rodalies de Catalunya. Així com als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.


Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l’Estat d’Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de la epidèmia de coronavirus, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i l’aplicació de mesures sanitàries. Renfe desaconsella viatjar només per raons inajornables o d’extrema necessitat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.