Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals signen un protocol per millorar l'intercanvi d'informació i el suport mutu urgent

Publicat el 15/03/2019 12:24

El cos de Mossos d’Esquadra (CME) i el cos d’Agents Rurals (CAR) de la Generalitat de Catalunya han signat aquesta setmana un protocol d’actuació per millorar la comunicació i facilitar l’intercanvi d’informació entre tots dos cossos.

 

Amb aquest protocol, es crearà un canal de comunicació directe entre les diferents sales regionals, des d’on es coordinen i es dona suport als efectius que es troben al territori, per agilitar l’accés a dades d’interès policial i facilitar la tramesa d’informació en casos d’urgència.


 

D’aquesta manera, a través d’aquest canal, els Agents Rurals podran sol·licitar suport policial quan es trobin en situació de risc en el marc d’alguna actuació. També podran sol·licitar antecedents i requeriments policials de persones o titularitats de vehicles. Igualment, els  Mossos d’Esquadra podran activar el suport dels Agents Rurals en casos de necessitat.

 

També serà una eina de coordinació i suport mutu en actuacions derivades de les activacions de les diferents fases de plans especials o d’emergència, com ara NEUCAT, INUNCAT, INFOCAT o PROCICAT, o del pla ALFA.

 

Aquest protocol també inclou la difusió d’una sèrie d’incidents rellevants que el CME ha de comunicar al CAR a través d’aquest canal directe. Entre d’altres, s’alertarà de fets en què s’hagin utilitzat armes de foc i homicidis on l’autor hagi fugit, atemptats terroristes, incendis rellevants o qualsevol altre incident o delicte greu que tingui transcendència o sigui d’interès general.

 

Per part seva, el CAR haurà de comunicar al CME els incidents derivats de caça i pesca furtives, abocaments il·legals, informació rellevant en relació amb els incendis forestals, activitats extractives il·legals o qualsevol altre d’interès general.

 


Finalment, les sales centrals de coordinació d’ambdós cossos tindran la possibilitat, en casos de necessitat, de fer comunicacions globals i simultànies a tots els efectius de Catalunya.

 

Aquest protocol dona resposta a la disposició addicional sisena de la Llei 4/2003, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, que preveu que els agents rurals, quan actuïn com a agents de l’autoritat, en l’exercici de les funcions que els atribueix la Llei que regula aquest cos, tenen accés a la informació i s’han d’integrar en el sistema de seguretat de Catalunya.

 

Aquest protocol, signat pel comissari Miquel Esquius, comissari en Cap de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, i l’inspector Josep Antoni Mur, inspector en Cap dels Agents Rurals, entrarà en vigor el pròxim dilluns 18 de març.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.