Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia, declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO

Publicat el 30/11/2018 15:43

La SéniaUlldecona

 Les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia han estat declarades, aquest divendres al migdia, com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) per la FAO (l'organització de les Nacions Unides en Agricultura i Alimentació). És un nomenament anàleg al de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i com ha destacat la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell, és la millor carta de presentació per demanar suport a la conservació d'aquest valuós patrimoni natural. El nomenament també ha de serir per pressionar al Parlament perquè tiri endavant la proposició de llei, registrada pel PSC, que protegiria les oliveres monumentals i el patrimoni paisatgístic i agrícola d'aquests arbres als municipis catalans del Sénia, seguint l'exemple del País Valencià.


(Aquesta actualització inclou la resolució del a FAO sobre la candidatura de les oliveres monumentals que a presentar la Mancomunitat de les Terres del Sénia per ser declarades Patrimoni Agrícola Mundial) 

El debat per a la tramitació de la proposició de llei es farà en el darrer ple de l'any al Parlament, o en el primer de 2019. La Mancomunitat ha celebrat el vuitè congrés d'oliveres mil·lenàries, a Ulldecona (Montsià), per fer balanç de la campanya 2018, que no ha estat bona, i des d'on han conegut que FAO ha aprovat la seva candidatura a Patrimoni Agrícola Mundial.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.