Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les altes temperatures maten gairebé 500.000 quilos de musclo al Delta de l'Ebre

Publicat el 13/08/2018 11:08

El sector aqüícola estima que les pèrdues s'elevaran a 1,8 milions d'euros perquè caldrà tornar a comprar la cria de musclo per a la propera campanya

La Federació de Productors de Marisc del Delta de l'Ebre (Fepromodel), estima que han perdut entre 400.000 i 500.000 quilos de musclo a causa de les altes temperatures d'aquest estiu. Es tracta, de moment, d'una sisena part de la producció esperada de la campanya, uns 3 milions de quilos. Segons el sector, la calor ha afectat sobretot a la cria petita per a la sembra de la campanya del 2019 de la badia dels Alfacs.Pel que fa a la producció del Fangar encara s'està morint. "La pèrdua ha sigut molt gran, la calor ha sigut extrema, són coses del canvi climàtic i, no hi pot fer res", ha dit resignat Miquel Carles, president de la Fepromodel. Els musclaires calculen, d'entrada, que el sector necessitarà 1,8 milions d'euros per tornar a comprar la cria pel pròxim any. Una xifra que no descarten que s'enfilarà quan es recomptin les pèrdues de cada productor.La xifra de mortalitat dels musclos encara pot créixer perquè l'extrema calor s'ha allargat tota la setmana. El president de la Fepromodel estima que els productors hauran perdut més de 700.000 euros però ja hi sumen el cost de reposar tota la cria, l'1,8 milions d'euros que els productors necessitaran per replantar les cries que compren a Itàlia a partir del mes d'octubre.


La campanya es dóna per acabada amb aquest nou episodi de mortalitat. "Ha estat fatal. És un tema cancerigen perquè fa com a mínim set anys seguits que els musclos es moren", ha lamentat Carles. Set campanyes de pèrdues seguides i una nova crida per rebre més suport institucional per fer front a aquesta problemàtica que països com França i Itàlia fa anys que han solucionat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.