Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Agents Rurals comproven que el tram de l'Ebre entre Xerta i Miravet està lliure de caragol maçana

Publicat el 17/05/2018 11:22

BenifalletMiravetXerta

S'inicia una campanya de prospeccions periòdiques que s'allarga fins a la tardor.

El tram alt de l'Ebre, entre la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, es manté net de caragol maçana, segons les primeres prospeccions que han dut a terme els Agents Rurals. Durant dos dies, dos agents del cos han resseguit minuciosament els marges del riu, entre Miravet i Benifallet i entre Benifallet i Xerta, per detectar possibles focus nous d'aquesta espècie invasora, després que se'n detectés i erradiqués una, l'any passat, prop del Pas de Barca de Miravet.


En aquesta primera exploració, aprofitant que comença a baixar la temperatura de l'aigua i el caragol estaria actiu, no s'han trobat exemplars adults en un tram de riu que es preveu lliure d'aquesta plaga.


Els Agents Rurals també intensifiquen la campanya per conscienciar els pescadors que no facin servir aquests caragols invasors com esquers, pel perill mediambiental que suposa i recordant que es tracta d'una infracció molt greu amb altes sancions.


 


 


IMATGE: Agent Rural al riu Ebre a Xerta. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.