Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Pendents de la crescuda del riu Ebre a Catalunya després d'afectar a Aragó

Publicat el 16/04/2018 09:59

FlixMiravetTortosa

Continua el desembassament de 1.700 m3/s per contenir l'avinguda, que està previst que arribi dimarts a Mequinensa.  

El riu Ebre continua al límit a Catalunya mentre espera la crescuda, que ja ha afectat l'Aragó, i que es preveu que podria arribar dimarts. Mentrestant, el desembassament a Mequinensa, Riba-roja i Flix continua amb uns 1.700 metres cúbics per segon perquè hi hagi capacitat de resguard suficient que permeti contenir l'avinguda que baixa pel tronc central del riu.


A Tortosa, on el cabal és de 1.700 metres cúbics per segon, s'han restringit els accessos amb tanques perquè la ciutadania no baixi a la vora del riu, on també s'ha retirat el vaixell turístic de Tortosa, el Sirgador, per evitar danys. Les afectacions no han estat importants més enllà d'inundacions a punts habituals, fins al moment. Un increment addicional del cabal actual podria generar algunes inundacions en espais urbans propers als rius, per aquest motiu Protecció Civil manté la prealerta del Pla INUNCAT activada.


En el cas de Miravet, podrien ser visibles a partir dels 2.200 metres cúbics per segon. Ahir diumenge, l'embassament de Flix va passar a desembassar 1.774 metres cúbics per segon, mentre que l'embassament de Mequinensa n'ha passat a desembassar 1.440 metres cúbics per segon.


 


 


 


IMATGE: El riu Ebre al seu pas per Tortosa, 15 d'abril 2018. 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari