Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els veïns afectats per l'explosió terrorista de la casa d'Alcanar són indemnitzats

Publicat el 22/02/2018 11:55

Alcanar

L'ajuntament del municipi ha valorat positivament l'inici de les que es comencin a fer efectives les compensacions en sis mesos.  

Els veïns de la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja han començat, finalment, a rebre indemnitzacions de l'Estat espanyol. Sis mesos després de l'explosió, que va tenir lloc el 16 d'agost de 2017 a la casa d'Alcanar, que utilitzava la cèl·lula jihadista responsable dels atemptats a Cambrils i Barcelona utilitzava per a fabricar explosius, s'apliquen les indemnitzacions.


El regidor de Governació de l'Ajuntament d'Alcanar, Jordi Bort, ha confirmat la recepció de les compensacions en quatre casos. El consistori canareu, de fet, va acompanyar administrativament o va ajudar a tramitar aquestes indemnitzacions a uns vuit afectats. Alguns més ho podrien haver fet també per altres vies. Bort, en aquest sentit, ha celebrat la celeritat en aquest procés i ha destacat que les explosions no han suposat moviments de sortida de veïns o propietaris d'aquesta urbanització.


L'explosió inicial, que va deixar dos terroristes morts i set persones més ferides –entre els quals, veïns i també un integrant del comando-, va sobresaltar la tranquil·la vida d'aquesta urbanització, apartada del nucli urbà d'Alcanar i estructurada al voltant d'improvisats carrers sense asfaltar.

Mig any després d'aquest episodi, quatre dels afectats han confirmat a l'Ajuntament d'Alcanar que ja han rebut les indemnitzacions sol·licitades a l'Estat espanyol. El consistori valora positivament el termini des que es va efectuar el tràmit fins que s'han començat a fer efectius els imports. Recorda que, habitualment, és un "procés complex, lent i dificultós".


 


 


 


 


IMATGE: La casa d'Alcanar on va tenir lloc l'explosió, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.