Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El pantà d'Ulldecona es queda sota mínims amb només el 9% de reserva d'aigua

Publicat el 08/01/2018 15:17

Horta de Sant JoanUlldecona

Els regants alerten que si no plou d'ara a la primavera, es restringiran les captacions per als cultius.

La forta sèquia que aguaita tot el país també està provocant greus conseqüències al pantà d'Ulldecona, al Montsià, que ara es troba sota mínims. Les últimes dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, proporcionades ahir diumenge, 7 de gener, apunten que la reserva d'aigua existent és del 9,09%, és a dir, només queden a l'embassament 1,03 hectòmetres cúbics dels 10,94 que té en total de capacitat.


Pel que fa a la Comunitat de Regants d'Ulldecona, ja han alertat que el pantà comença a assecar-se i que si no plou, sobretot aquesta primavera, enguany serà un any complicat i "dolent" per al regadiu i els cultius. Els tres pous complementaris dels quals disposen no podrien abastir la zona de reg, que comprèn la Sénia, Ulldecona i els municipis valencians de Rossell i Sant Rafel. Els regants hauran d'aturar les captacions a l'embassament quan la reserva sigui inferior a mig hectòmetre cúbic, el cabal ecològic mínim.


Tot plegat ens trobem davant una situació crítica, ja que si no plou el pantà s'acabarà buidant.  "No salvarem ni els peixos", ha lamentat el secretari de la Comunitat de Regants d'Ulldecona, Manolo Queralt. Es tracta d'una problemàtica que ha arribat amb aquest 2018. L'embassament es troba a principis d'any a només el 9,09% de capacitat i la darrera pluja abundant que es va registrar a la zona va ser el passat mes d'abril. Aquest cap de setmana, per exemple, on més ha plogut d'aquesta zona, s'hi ha registrat 6 litres per metre quadrat de pluja. "Només que hagués caigut l'aigua que ha caigut a Horta de Sant Joan (93 litres per metre quadrat) estaríem salvats, però portem una mala temporada. Un any de tan poques pluges feia anys que no es veia", ha lamentat Queralt.


 


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: Pantà d'Ulldecona, arxiu. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.