Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alliberen tres tortugues babaues que havien estat capturades accidentalment a Sant Carles de la Ràpita

Publicat el 30/10/2017 10:05

Sant Carles de la Ràpita

Els animals havien quedat atrapats accidentalment en xarxes de pesca, i s'han pogut tractar gràcies a la col·laboració dels pescadors.

La Generalitat, mitjançant la Xarxa de Rescat de Fauna Marina (XRFM) del Departament de Territori i Sostenibilitat, i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va alliberar ahir diumenge, 29 d'octubre, tres tortugues babaues a la platja de les Delícies, de Sant Carles de la Ràpita. Els animals van ser capturats accidentalment per pescadors i van ser tractades pel Centre de Recuperació d'Animals Marítims, el CRAM. Les tres tortugues van ser batejades com la Kika, la Fortunata i la Marta, i milers de veïns de La Ràpita van seguir el seu retorn al mar amb expectació.

Tot i que dues de les tortugues capturades havien patit la síndrome de la descompressió es van recuperar i van tornar al seu hàbitat natural. Aquest any, a Catalunya se n'han trobat vuit, la meitat d'elles al Montsià. De manera que els pescadors ja estan conscienciats i saben com actuar quan en capturen una.


El president de la Fundació CRAM, Josep Maria Pal Margarit, ha explicat que és habitual que els pescadors agafin tortugues a les xarxes perquè "allà entra tot el que hi hagi en aquell moment" al mar, però que ara ja són conscients de com han d'actuar, després que fa dos anys s'iniciés un protocol dirigit als pescadors. Així, ara "les agafen, les guarden al vaixell, en una zona on no les puguin molestar, i les fan arribar al CRAM perquè se'ls faci tot el tractament precís".


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: Moment del retorn dels animals al mar, a La Ràpita. 'Ebredigital.cat'. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.