Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Tret de sortida a la primera edició d'Orígens a Sant Carles de la Ràpita

Publicat el 13/10/2017 13:31

Sant Carles de la Ràpita

Orígens obre avui les portes a un cap de setmana amb més de quaranta activitats que proposaran un viatge en el temps a la Ràpita de principis de segle xx.


Aquest divendres s'inaugura la primera edició d'un esdeveniment que reivindica les arrels rapitenques i el paper històric del barri del Xicago. Es tracta d'un esdeveniment que s'estendrà al llarg d'aquest cap de setmana i que està organitzat per la regidoria d'Identitat. Amb 'Orígens', els carrers de la Ràpita es vestiran per l'ocasió amb tavernes, parades de productes de mercat i artesania. L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, afirma que es tracta d'un esdeveniment que busca recuperar les nostres arrels i potenciar el barri de Xicago tot mostrant les tradicions a través de la memòria. "Això s'està aconseguint amb la implicació de tota la població, un factor que des del principi ha estat el nostre objectiu, que la gent es fes seu aquest projecte" ha assegurat l'alcalde. 

La regidoria d'Identitat, amb Rafa Balagué al capdavant, en estreta col·laboració amb el director tècnic d'Orígens, l'historiador Toni Cartes, han coordinat un intens programa d'actes "que retornarà la vida al barri del Xicago com si ens traslladéssim cent anys enrere", ha afirmat el regidor. La inauguració d'Orígens tindrà lloc avui a les set de la tarda, amb una entrada de carros carregats d'arròs i l'actuació de la rondalla rapitenca.


A tres quarts de vuit es presentarà la publicació 'Quadern 1, la nostra mar', a l'escenari ubicat al carrer Sant Rafel, i seguidament la rondalla rapitenca continuarà enversant pels carris del Xicago. A les deu de la nit, l'escenari acollirà una petita representació teatral a càrrec del grup de teatre Xip Xap, que a través de vuit microescenes i la lectura de poemes i fragments narratius intentarà evocar alguns dels paisatges mariners i pagesos de fa més de cent anys. Una gimcana fotogràfica, un espectacle de ball a càrrec de Jas Dansa i l'espectacle Aiguabarreig, de Fabio Vega, serviran per tancar aquesta primera jornada d'Orígens. Podeu consultar el programa del cap de setmana en aquest enllaç.


 


 


 


 


 


 


 


IMAGEN: Participants de la Ràpita a la primera edició d'Orígens. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.