Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Una cinquantena de pelegrins cristians de la ciutat xinesa de Fuzhou visiten Ascó

Publicat el 19/05/2017 11:12

Ascó

Ascó ha rebut avui la visita d’una cinquantena de pelegrins cristians de la ciutat xinesa de Fuzhou, província de Fuijan. El motiu del viatge ha estat conèixer el poble on va néixer el seu patró, Sant Pere Màrtir Sans i Jordà. Els pelegrins, que anaven acompanyats del mossèn Jinde Joseph Lin, han estat rebuts per l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, i els tinents d’alcalde, Josep Jaimot i Ramon Plaza.


Els feligresos xinesos han assistit a una missa que ha estat oficiada conjuntament pel mossèn d’Ascó, Josep Pau Gil, i pel mossèn xinès, en català, anglès i xinès. Després de la cerimònia religiosa, la parròquia de Sant Joan Baptista d’Ascó els ha regalat una imatge del sant, ja que la seva congregació no en té cap.


Sant Pere Màrtir Sans va néixer a Ascó el 1680 a una casa que estava just al costat de l’església i que avui en dia forma part de la parròquia. Atret per la vida religiosa va ingressar al convent dels dominics de Lleida i va adoptar el nom de Pere Màrtir. Als 32 anys va demanar ser missioner. El 1712 va anar a Manila, allí va estar dos anys i va aprendre xinès. El 1715 va arribar a la regió de Fuijan on va ser nomenat vicari apostòlic. En aquell moment els cristians eren perseguits per la qual cosa es va haver d’amagar. Finalment, el van capturar sent decapitat el 26 de maig de 1747.


L’any 1748 el papa Benet XIV el va declarar màrtir consumat. El va beatificar a Roma el papa Lleó XIII, el 1893. Finalment, l’1 d’octubre de l’any 2000 el papa Joan Pau II el va canonitzar.


Els pelegrins a més de visitar Ascó també han estat a Fàtima (Portugal), Àvila i Madrid. Demà, abans d’agafar un vol a la Xina, estaran a Barcelona.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.