Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Joan Rebagliato, guanyador del XXIX Premi Literari 'Vila d’Ascó' 2017

Publicat el 16/05/2017 12:00

AscóFlixGandesaGarcia

Joan Rebagliato Nadal ha estat el guanyador del XXIX Premi Literari “Vila d’Ascó” 2017 amb l’obra Un port per quedar-me: Diari d’Alexandros. El premi, que està dotat en 3.600 euros i la publicació del llibre, l’ha lliurat l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, en el transcurs del Sopar Literari que s’ha dut a terme al Casal Municipal.


Durant el mateix acte s’ha fet efectiu el XII Premi de Poseia Joan Perucho “Vila d’ascó” 2017 que enguany ha recaigut en Enric Abad Lluch, en aquest cas amb l’obra Gojos del cor i la carn. La persona encarregada de donar el guardó ha estat el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès. El premi de poesia té una dotació econòmica de 2.400 euros, així com la publicació del llibre.


D’altra banda, els premiats del  XXVII certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi “Vila d’Ascó” 2017 han estat,  pel que fa al premi general, Etna Miró Escobar, amb l’obra On portem les flors?i pel que fa al premi local, Aina Ribes Montaña amb l’obra Un abans i un ara. El premi general d’aquesta categoria està dotat en 600 euros i el local en 400 euros i, en ambdós casos, la seva publicació. Tots dos premisels ha lliurat l’alcalde de la Palma d’Ebre, Gil Martí.


Durant la mateixa cerimònia s’han fet públics els premis del XXIX Concurs de Fotografia “Vila d’Ascó” 2017 en les següents categories: • Premi general en b/n dotat en 300 euros. Guanyador: David Blanco Coll

 • Premi general color dotat en 300 euros. Guanyador: Francisco Javier Bausili Afonso.

 • Premi accèssit en b/n dotat en 200 euros. Guanyadora: Àurea Navarro Sabaté

 • Premi accèssit color dotat en 200 euros. Guanyadora: Mireia Navarro Munté

 • Premi autora/a local en b/n dotat en 150 euros. Guanyador: Enric Mariano Sabé

 • Premi autor/a local color dotat en 150 euros. Guanyadora: Maria Dolors Jornet Batiste


 • Els premis de fotografia els han lliurat el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, i la regidora de Cultura, Montserrat Lerma.


  Els Premis “Vila d’Ascó” tenen un reconegut prestigi dintre del sector literari. Enguany s’han rebut un centenar d’obres de totes les categories dels premis literaris i una cinquantena per als premis de fotografia. Precisament això és el que va destacar la regidora de Cultura, Montserrat Lerma, durant l’obertura de la cerimònia literària. Montserrat Lerma va dir als assistents que “cada any rebem nombroses obres d’arreu de Catalunya i sabem que el jurat cada vegada ho té més difícil per decidir les que premiarà. Això ens omple d’alegria i ens anima a seguir donant suport i recolzant els nostres premis”


  Per la seva banda, l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, durant la cloenda del certamen literari va donar l’enhorabona a tots els premiats i va afegir que “Ascó continuarà apostant per aquest certamen ja plenament consolidat”.


  Breu CurriculumVitae dels guanyadors literaris


  Joan Rebagliato Nadal. Guanyador del XXIX Premi Literari “Vila d’Ascó” 2017


  És lingüista de formació i de professió. Treballa des de fa anys en terminologia TERMCAT, després d’haver-ho fet a Catalunya Ràdio i a l’Institut d’Estudis Catalans. Segons diu ell mateix “però treballar en la llengua és sobretot, una manera de descobrir-ne els mecanismes per fer-la més forta, precisa i bella com a eina de treball literari.


  Joan Rebagliato, a banda del Premi Literari “Vila d’Ascó” ha guanyat el Premi de relats curts Joan Castelló amb l’obra Camins en el temps, el premi de novel·la JoEscric, amb l’obra Amb la pell estripada, el Premi Literari “Vila d’Ascó 2011 amb Embarcats i el premi de prosa poètica dels Jocs Florals de Calella amb Temps de llops.


  Enric Abad Lluch. Guanyador del XII Premi de Poesia Joan Perucho “Vila d’Ascó” 2017


  És tècnic superior en gestió dels recursos naturals i paisatgístics i treballa al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent. Practica de tota la vida el muntanyisme com a membre actiu del Centre Excursionista d’Ontinyent, passió que comparteix, com diu ell mateix “des de fa una anys amb l’escriptura compulsiva”.


  Dintre la seva trajectòria literària va guanyar el VI Concurs de narrativa curta Elsa Garcia del Papiol amb el conte Dret a enamorar-se,el VIII Premi literari de Suera amb el conte Llavor de Carabassa,el XV premi literari Guida Alzina d’Alella amb el conte Ta casa i el segon premi del XXIV certamen literari de prosa en català Sant Jordi de Mollet del Vallès amb el conte Jaume Peris.


  També ha publicat el llibre Llavor de carabassa, un recull de catorze contes per a adults; el llibre Arbres singulars, històrics i centenaris d’Ontiyent i forma part del col·lectiu d’escriptors i escriptores de la Vall d’Albaida Renadiu i col·labora amb aportacions literàries en diferents mitjans com Vilaweb-Ontinyent.


  Etna Miró Escobar. Guanyadora del Premi general del XXVII Certamen de Narrativa Breu per a joves Sant Jordi “Vila d’Ascó” 2017


  Actualment estudia 4t d’ESO i considera “la literatura com quelcom més, molt més, que un pur exercici estètic i la utilitzo, sempre que puc, per a expressar els meus sentiments”.


  En els darrers anys ha estat guardonada amb més de cinquanta premis i concursos literaris, tant en català com en castellà, entre els quals destaca com a primera finalista al Premio Jordi Sierra i Fabra de Literatura para jóvenes amb la novel·la Hilo de papeli el Premi literari Valldoreix per a Joves amb Les llàgrimes dels pobres. També ha guanyat el IX Premi de narrativa curta Carolina Planells contra la violència de gènere en la categoria juvenil de Paiporta amb l’escrit ¿Verdad, mamá?, el Concurso de Cuentos Noble Villa de Portugalete d’autors menors d’edat amb La Huida i els XXXV Jocs Florals de Calella, Premi Germanes SaulaPalomer amb El Roure.


  Aina Ribes Montaña. Guanyadora del Premi local del XXVII certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi “Vila d’Ascó” 2017


  Està estudiant 2n d’ESO a l’Institut de Flix. Ha estat finalista als Jocs Florals amb l’obra Els prínceps de la senyera catalana, premi infantil del 31è concurs literari de Móra la Nova, amb Històries vora el foc, premi juvenil del concurs literari de Móra la Nova, amb Àlbum de records, segon premi al certamen literari de les Terres de l’Ebre Sambori organitzat per Òmnium Cultural amb La guerra del camí, guanyadora al I concurs de poesia i narrativa breu de Gandesa Lletres al vent en la categoria juvenil amb Unes Quixotades contemporànies.
Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari